Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:15 | 05/12/2014

 

Κρατούν τελικά «χρυσάφι» στα χέρια τους οι Λιβανέζοι ή όχι; Μέχρι αυτή τη ώρα πάντως επικρατεί σύγχυση γύρω από την ταυτότητα της γυναίκας που συνελήφθη στο Λίβανο ως η σύζυγος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Σύμφωνα με Ιρακινές επίσημες πηγές η γυναίκα που κρατείται δεν είναι η σύζυγος του αλλά η αδελφή ενός ύποπτου τρομοκράτη που κρατείται στο Ιράκ.

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ Σάαντ Μάαν προσθέτει ερωτηματικά γύρω από την ταυτότητα της γυναίκας και του παιδιού που συνελήφθησαν περίπου πριν από 10 ημέρες στο βόρειο Λίβανο να ταξιδεύουν με ψεύτικες ταυτότητες.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για την Σάγια αλ-Νουλάϊμι, σύζυγος του Ισλαμιστή ηγέτη. Εάν η γυναίκα είναι πράγματι η σύζυγός του αλ-Μπαγκντάντι, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα διαπραγματευτικό ατού. Η ανάκριση της γυναίκας εποπτεύεται από τη στρατιωτική εισαγγελία του Λιβάνου και την Τετάρτη, ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού του Λιβάνου επέμεινε ότι η γυναίκα ανέφερε ότι ήταν η γυναίκα αλ-Μπαγκντάντι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της. Ο ίδιος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, ωστόσο ο Μάαν δήλωσε στο Associated Press ότι η Αλ-Νουλάϊμι, Ιρακινή υπήκοος, η οποία ταξίδεψε στη Συρία πριν από την άφιξη της στο Λίβανο, δεν είναι η γυναίκα του αλ-Μπαγκντάντι. Αντίθετα αναγνωρίστηκε ως η αδερφή του Ομάρ Αμπντούλ Χαμίτ αλ-Νουλάϊμι, ο οποίος κρατείται στο Ιράκ ως ύποπτος τρομοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι έχει δύο συζύγους, αλλά καμία από αυτές δεν έχει όνομα Σάγια αλ-Νουλάϊμι.

Ampou Mpakr al Mpagdadi-570

Άσαντ: Οι επιδρομές των ΗΠΑ δεν είναι αποτελεσματικές

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ σε μια σπάνια συνέντευξη του στο περιοδικό Paris Match, σχολίασε τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ούτε σοβαρές, ούτε αποτελεσματικές και δεν έχουν καταφέρει να παράγουν απτά αποτελέσματα. Πρόσθεσε δε ότι ότι οι δυνάμεις του είναι πιο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

«Δεν μπορούν να τερματίσουν την τρομοκρατία με εναέριες επιθέσεις. Ο στρατός γνωρίζουν τη γη και μπορεί να αντιδράσει καλύτερα», είπε ο Άσαντ και πρόσθεσε «υτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξαν απτά αποτελέσματα εδώ και δύο μήνες από τις επιδρομές υπό την ηγεσία του συνασπισμού».Τόσο οι δυνάμεις του Ασάντ όσο και οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν στόχους των μαχητών του ισλαμικού κράτους στη βόρεια Συρία.

Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη του συνασπισμού εξαπέλυσαν 14 αεροπορικές επιδρομές κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες στη Συρία και 11 στο Ιράκ, με στόχο αποθήκες, οχήματα και θέσεις των Ισλαμιστών.

ΠΗΓΗ: koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis