Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:40 | 16/10/2018

Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επόμενη 4ετία θα είναι η έως σήμερα αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

[custom:google-ads]

Παράλληλα, οι δυο νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι ο Μιχάλης Πικραμένος και Δημήτρης Σκαλτούνης.

Επίσης, τρεις νέοι αντιπρόεδροι στον Άρειο Πάγο είναι ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που είχε παραληφθεί και ήρθε πρώτος στην προτίμηση της διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκκοτίνη.

Ποια είναι η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και η 22η από την ίδρυση του.

Το υπουργικό συμβούλιο ανέδειξε την έμπειρη δικαστή, αντιπρόεδρο μέχρι πρότινος στο ΣτΕ, στον ανώτατο θώκο του Δικαστηρίου ενώ αντιπρόεδροι ανεδείχθησαν οι Δημήτρης Σκαλτσούνης και Μιχάλης Πικραμένος. Νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου είναι η Δήμητρα Κοκκοτίνη, ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, και η Ειρήνη Καλού.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, από τις πλέον γνωστές ανώτατες δικαστικούς λειτουργούς, επελέγη πρώτη και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κατά την πρόσφατη διαδικασία ενώ από την ίδια διαδικασία είχαν επιλεγεί και οι Αθ. Ράντος και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό της, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών (1978). Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας (1982), Πάρεδρος (1988), Σύμβουλος (2000). Υπηρετεί στο Ε΄ Τμήμα από το 2000. Γενική Γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (1985-1986), Πρόεδρος της Ένωσης (1993-1995 και 2000-2001) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης (2006- 2008). Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας παρακολούθησε το μεταπτυχιακό του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών από το 2005, ζητήματα δικαίου περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και έγραψε μελέτες σε θέματα περιβάλλοντος (Δάση και οικιστική ανάπτυξη, Πολεοδομικές αρμοδιότητες και Σύνταγμα, Διαχείριση υδατικών πόρων, Χωροταξία και ΑΠΕ κ.ά.).

 news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis