Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:12 | 13/03/2017

Συνάδελφοι την 21-02-2017 οι αντιπρόσωποι  της  Προοδευτικής Ανεξάρτητης Συνεργασίας Αστυνομικών που υπηρετούμε  στην Δ.Α.Ε.Α. συναντηθήκαμε με την νέα Διοίκηση της υπηρεσίας μας και τους θέσαμε  διάφορα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των διμοιριών.


   Ειδικότερα τέθηκαν τα κατωτέρω θέματα:   

1. Η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής από την φύση της αποστολής της καταπονεί καθημερινά σωματικά και ψυχικά το προσωπικό καθ΄ όσον οι συνθήκες και το ωράριο είναι ακατάστατα με συνέπεια οι υπάλληλοι να μην έχουν ούτε το ιερότερο δικαίωμα της οικογενειακής συνοχής ούτε δύνανται να ανταποκριθούν στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.
Για αυτό τον λόγο ζητήσαμε από τον Διευθυντή της ΔΑΕ Ταξίαρχο κ. ΚΟΚΙΝΗ Νικόλαο και τον Yποδιοικητή Ταξίαρχο κ. Σανιδά Παρασκευά  να καταβάλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η υπηρεσία να ανακοινώνεται κανονικά όπως προβλέπεται  από την παράγραφο 7 του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 173/20139.
 («7. Η υπηρεσία ανακοινώνεται, υποχρεωτικά, σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι την 14.00 ώρα κάθε Παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι από την 06.00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06.00 ώρα της μεθεπόμενης Δευτέρας, δυνάμενη πάντως να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, εφόσον σοβαρές ή επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν».)
Επίσης τονίσαμε ότι δεν επιτρέπεται  να ανακαλούνται οι ημερήσιες αναπαύσεις  εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων όπως προβλέπεται από το  Π.Δ 394/2001.
(Η ημερήσια ανάπαυση δεν ανακαλείται, με την επιφύλαξη του άρθρου 12 παρ. 1 του Π.Δ. 27/1986 (Φ.Ε.Κ.-11/Α').) 

2. Επισημάναμε  το μεγάλο πρόβλημα των δυο Υποδιευθύνσεων που είναι η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού ,που έχει οδηγήσει σε ολιγομελείς διμοιρίες, πράγμα που εγκυμονεί  σοβαρότατους κίνδυνους για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ όταν αυτές  επιχειρούν η λαμβάνουν μέτρα τάξης σε γήπεδα,  πορείες, και διάφορες εκδηλώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισοδιακή σύλληψη: Τράκαρε περιπολικό και χτύπησε αστυνομικούς

3. Επίσης, τονίσαμε  ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι διαταγές των επικεφαλής των μέτρων  στις διμοιρίες που απασχολούνται σε μέτρα τάξης, είναι ασαφείς και αντίκειται στα ισχύοντα από τις υπουργικές αποφάσεις. Για το ζήτημα αυτό, πιστεύουμε ότι η Διοίκηση της ΔΑΕΑ πρέπει να ζητήσει από τον Γ.Α.Δ.Α. να καταστήσει στους επικεφαλής των μέτρων τον σαφή τον ρόλο των διμοιριών κατά την διάρκεια των μέτρων σε γήπεδα και πορείες.

4. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που χρησιμοποιεί το προσωπικό της ΔΑΕ  έχουν ημερομηνία λήξης που δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη εδώ και χρόνια, για αυτό τον λόγο ζητήσαμε από την διοίκηση να προβεί   στις ενέργειες που απαιτούνται για την αντικατάσταση τους.  

5. Τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των διμοιριών, τα περιπολικά, τα τζιπάκια, τα συμβατικά, τα δίκυκλα,   δεν πληρούν πλέον λόγω φυσιολογικής φθοράς τις προϋποθέσεις ασφαλούς κίνησης, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των επιβαινόντων για αυτό τον λόγο πρέπει να δρομολογηθεί η σταδιακή αντικατάσταση τους αλλά και η επισκευή των ήδη υπαρχόντων. 

6. Ζητήσαμε από τον κ. Ταξίαρχο την παρέμβαση του ως προς τον επαναπροσδιορισμό της φύλαξης των στόχων  από τις διμοιρίες της ΥΜΕΤ τονίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκεί η δύναμη ενός ΤΜΕΤ προκειμένου να διαθέσει τον αριθμό των αστυνομικών που απαιτούν οι διαταγές για την φύλαξη τους ενώ τονίστηκε από την πλευρά μας ότι ο ρόλος της ΥΑΤ δεν είναι να φυλάει ακίνητους στόχους. 

7. Τέλος ζητήσαμε την παρέμβασή τους προς τον ΓΑΔΑ ώστε να γίνονται δεκτά τα αιτήματα  των συνάδελφων που επιθυμούν να μετακινηθούν στην ΔΑΕΑ γιατί έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν αιτήματα αστυφυλάκων για να αποσπασθούν στην ΔΑΕ και αυτά να μην γίνονται δεκτά. Επισημάναμε επίσης και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί μελλοντικά στην υπηρεσία μας μετά την αλλαγή του ΠΔ. 100/2003 που δεν επιτρέπει  τις τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων  αστυνομικών στην ΔΑΕ.

    Για τα ανωτέρω και κατόπιν εκτεταμένης συζήτησης η διοίκηση της ΔΑΕΑ μας απάντησε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που τους θέσαμε και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια  ώστε να  επιλύσει τα  περισσότερα από αυτά,που αντιμετωπίζουμε  εδώ και αρκετά χρόνια.

1. Φώτης Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α-ΔΑΕ ΥΜΕΤ
2. Ψαλλίδας Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α -  ΔΑΕ ΥΑΤ
3. Μόκας Ευάγγελος  
Μέλος Π.Α.Σ.Α-ΔΑΕ ΥΜΕΤ
4. Τσιόγκας Κωνσταντίνος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α-  ΔΑΕ ΥΜΕΤ
5. Χιρμπιλίδης Αναστάσιος 
Μέλος Π.Α.Σ.Α-ΔΑΕ ΥΑΤ
6. Καραγιαννόπουλος  Δημήτριος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α-ΔΑΕ ΥΜΕΤ
7. Γραμματικόπουλος Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α-ΔΑΕ ΥΑΤ

pasapolice.blogspot.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis