Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:47 | 23/11/2018

Η Ένωση Αστυνομικών Φθιώτιδας εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Την Παρασκευή 09-11-2018, επισκέφθηκε την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη, τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου Υποστράτηγο κ. Στυλιανό Βολυράκη και τον Κλαδάρχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Αθανασόπουλο. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του επικεφαλής της ΓΕ.Π.Α.Δ.Σ.Ε Ταξίαρχο κ. Αστέριο Μαντζιώκα όπου παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας. 

[custom:google-ads]

 
Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στον Νομό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Φθιωτική πρωτεύουσα. Η Ένωσή μας θέλησε να τους γνωρίσει τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των Αστυνομικών, που υπηρετεί στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και παράλληλα να προτείνει και ενδεχόμενες λύσεις, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας που καλούμαστε να υπηρετούμε, την προστασία της ζωής και της περιουσίας αυτών και την καταξίωση των υπηρετούντων στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Καταθέσαμε την αγωνία μας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όσον οι υφιστάμενες πολιτικές της παρατεταμένης λιτότητας και η οικονομική ύφεση επέφερε τη διάλυση του Κοινωνικού Ιστού και τη χρησιμοποίηση των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως κυματοθραύστη των κοινωνικών αντιδράσεων και ελατήριο απορρόφησης των λαϊκών κραδασμών οργής και αγανάκτησης, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
 
Συζητήθηκαν και πολλά ακόμη σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των υπηρετούντων όπως: 
• η αναδιάρθρωση Υπηρεσιών - με όρους κοινωνίας και όχι με όρους μνημονίου, που θα επαναφέρει τις 6.700 οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν με τον Ν. 4249/14, 
• η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή και η ανάγκη αντικατάστασης του στόλου των  οχημάτων, τα οποία πολλά εξ’ αυτών είναι ακατάλληλα με αποτέλεσμα να θέτουν την ζωή των πολιτών και των συναδέλφων μας σε κίνδυνο. Η φυσική ηγεσία μας ενημέρωσε ότι η διάθεση των οχημάτων μέσω αξιοποίησης των κονδυλίων του εσπα θα αρχισει από αρχές του επόμενου έτους.
• η άμεση  απόσυρση όλων των δυνάμεων που ενισχύουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας προς φύλαξη του ΧΥ.ΤΥ. Λευκίμμης. Η κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και πολλούς μήνες, από αρχές Ιουλίου τρέχοντος έτους, έχει ως επακόλουθο την καταστρατήγηση των διατάξεων των Π.Δ. 394/2001, ως τροποποιήθηκε με Π.Δ. 173/2013 και του Π.Δ. 45/2008 που αφορούν τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού, την εβδομαδιαία υπηρεσία όπως και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία αλλά και να διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες, με κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων του Αστυνομικού ως εργαζόμενου και ως οικογενειάρχη και σαφή έκθεσή του σε κίνδυνο για την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα.
Για όλους αυτούς τους προαναφερόμενους λόγους απαιτήσαμε την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων με έγκαιρο σχεδιασμό, διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών εργασίας καθώς και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των συναδέλφων - μελών μας,
 
[custom:google-ads]
 
• η αναβάθμιση του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας σε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας με αύξηση των οργανικών θέσεων, 
• η άμεση κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μακρακώμης ο όποιος βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο (2) χιλιομέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας στο οποίο υπάγεται διοικητικά, καθόσον αδυνατεί να προσφέρει επαρκής αστυνόμευση, ενώ παράλληλα αποδυναμώνει ουσιαστικά και το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο υπάγεται. 
• η μείωση του αριθμού των αποσπασμένων που χρησιμοποιούνται στα κέντρα μεταναστευτικών ροών καθώς πλέον υπάρχουν συνάδελφοι που αποσπώνται εκεί ως μη επιθυμούντες. 
   Τέλος αναφορικά με το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης – Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ. ο Αρχηγός δεσμεύτηκε για την επανεξέταση του εν λόγω σχεδίου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, για διόρθωση τυχόν δυσλειτουργιών.
 
 
                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΟΥΛΙΟ
     
                                        -Ο-                                            -Ο-
                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
                ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος            ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος
                             694 860 5369                              698 698 1938
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis