Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:09 | 07/10/2019

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, συνοδευόμενο από  εκλεγμένους αντιπροσώπους της που υπηρετούν στην Άμεση Δράση, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχο κ. ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗ Κωνσταντίνο.

Η αντιπροσωπεία μας επέδωσε υπόμνημα με τα βασικότερα εργασιακά – θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της  Άμεσης Δράσης:

Ενδεικτικά τέθηκαν στον κ. Ταξίαρχο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασυρμάτους στην Ελληνική Αστυνομία χορηγούν οι ΗΠΑ

  • Απεμπλοκή από τους ακίνητους στόχους που διατίθεται S/A Υπηρεσία μας κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων (Π.Δ.141/1991). Ειδικότερα σε όλα τα ωράρια καθημερινά στην Αμερικάνικη πρεσβεία διατείνονται 4 S/A και ένας σταθμός Ζ. Εκ των οποίων τα δύο S/A βρίσκονται στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, πάνω στο πεζοδρόμιο, προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των πολιτών, σε απόσταση λιγότερη των 5 μέτρων μεταξύ τους και φυλάσσοντας το ίδιο σημείο ενώ υπάρχει σκοπός στο σημείο.
  •  Υλικοτεχνικός εξοπλισμός (οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασύρματοι κ.α.). Να υπάρχει μέριμνα για ανανέωση και την συντήρηση των υπαρχόντων οχημάτων. Επιβάλλεται πλήρης ενεργοποίηση του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ανύπαρκτης επικοινωνίας ή υποκλοπής σε περιστατικά υψηλού κινδύνου με συνέπεια να εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η ασφάλεια των συναδέλφων. Αναγκαία η ανανέωση των αλεξίσφαιρων γιλέκων, λόγω παλαιότητας και μη τήρησης των προδιαγραφών ασφαλείας.
  • Ενίσχυση των περιπολικών και της ομάδας ΖΗΤΑ: Να μπει ένα φρένο στην απαξίωση των δύο Υπηρεσιών που υπάγονται στην Άμεση Δράση (περιπολικά, ομάδα ΖΗΤΑ) και αποτελούν την προμετωπίδα της ΕΛ.ΑΣ. ενάντια στο έγκλημα και στη βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη. Ειδικότερα για την ομάδα ΖΗΤΑ για λόγους ασφάλειας, πρέπει να κινούνται ζευγάρι και όχι κατά μόνας όταν επιτηρούν τους στόχους.
  • Μέτρα τάξης: Με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών με τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες, να σταματήσουν οι καθημερινές διαθέσεις στα δικαστήρια, στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο και στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Πρέπει να επικρατήσει το δόγμα ότι η κάθε Υπηρεσία πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με την αποστολή της. Στα ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας και Ταύρου διατίθενται ανά μήνα περί τους 15 Αστυνομικούς από όλες τις αλλαγές περιπολικών. Με την τοποθέτηση των νεοξερχόμενων Αστυφυλάκων σε Αστυνομικά Τμήματα, προτείναμε την απεμπλοκή της Α.Δ., από το πάρεργο αυτό με σκοπό τη διάθεση περισσότερων περιπολικών για την ασφάλεια του πολίτη. 44 Αστυφύλακες διατίθενται μηνιαίως από Δευτέρα έως Σάββατο στο βανάκι της Ηρώδου Αττικού και Μουρούζη, όντας η μόνη Υπηρεσία που στέλνει καθημερινά μέτρα στο σημείο.

Η διάθεση του Ταξιάρχου σε όσα θέσαμε υπήρξε θετική. Δήλωσε γνώστης των περισσότερων θεμάτων και ότι από πλευράς του θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια  ώστε η Άμεση Δράση να γυρίσει στην αποστολή της.

Προφανώς γνωρίζουμε ότι δεν βρίσκονται όλα τα ανωτέρω στη δική του αρμοδιότητα, όντας υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στις ιεραρχικά προϊστάμενες Υπηρεσίες, αναμένουμε όμως  επίλυση θεμάτων τα οποία με προσωπική του παρέμβαση μπορεί να εξευρεθεί λύση.

Η Ένωση Αθηνών θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους της Άμεσης Δράσης και σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους, προκειμένου αυτή η Υπηρεσία -βιτρίνα  για την ΕΛ.ΑΣ., επανακτήσει την αίγλη της.

https://easya.gr/media/thumbs/images/header/cid_1ff7b418-73be-4ccd-b49e-522f813721d3.jpg.750x300_q85.jpg

 
Δείτε ακόμα
Που είναι οι σαρωτές κλεμμένων οχημάτων της Άμεσης Δράσης;
Που είναι οι σαρωτές κλεμμένων οχημάτων της Άμεσης Δράσης;
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis