Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:39 | 26/06/2017

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι 

Αντιπροσωπεία του προεδρείου μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Γεώργιο , τον Γεν. Γραμματέα ΝΑΣΤΟΥΛΗ Χρήστο τον Α΄Αντιπρόεδρο ΤΖΙΜΑ Νικόλαο, και τον αντιπρόσωπο μας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΣΙΡΩΝΗ Κωνσταντίνο συναντήθηκε το Σάββατο  24-06-2017 με τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη

      Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τον ενημερώσαμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ως οφείλαμε, πλην όμως ο κ. Γενικός γνωρίζει και τα προβλήματα αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει, προκειμένου η Δυτική Αττική να σταματήσει να είναι το κέντρο παραβατικότητας του Λεκανοπεδίου.

     Αναλυτικά θέσαμε το θέμα της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού τόσο στις Υπηρεσίες Τάξης όσο και στις Υπηρεσίες Ασφάλειας αλλά και Τροχαίας της περιοχής μας, το οποίο σε συνδυασμό με την καθημερινή αφαίμαξη προσωπικού για ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων, επιτείνει το πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις να μην μπορούν ούτε στοιχειωδώς να λειτουργήσουν. Επίσης η τεράστια καταπόνηση των συναδέλφων, έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα αλλά και να μην καταφέρνουμε να εμπεδώσουμε το κλίμα ασφάλειας στην Ελληνική κοινωνία, στην οποία εν τέλει όλοι αναφερόμαστε.

     Επισημάναμε επίσης την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής σε ότι αφορά περιπολικά οχήματα, μοτοσυκλέτες και απαρχαιωμένο ατομικό εξοπλισμό των συναδέλφων, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να φέρουν σε πέρας οι συνάδελφοι την αποστολή τους. Θίξαμε το θέμα της ακαταλληλότητας των κτιρίων, όπου στεγάζονται ορισμένες Υπηρεσίες, καθώς ελοχεύουν άμεσοι κίνδυνοι για την ασφάλεια τόσο των εργαζόμενων αστυνομικών όσο και των πολιτών, που καθημερινά τις επισκέπτονται, επισημαίνοντας ότι καθίσταται επιτακτική πλέον ανάγκη, ο κτιριακός έλεγχος των Υπηρεσίων, από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να πιστοποιείται η καταλληλότητα τους.

       Επισημάναμε την ιδιαιτερότητα και άλλων περιοχών της Δυτικής Αττικής, εκτός της περιοχής του Μενιδίου, για τις οποίες εάν δεν ληφθεί εγκαίρως μέριμνα, θα βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση να επαναληφθούν ανάλογες τραγικές καταστάσεις.

       Ο κ. Γενικός, από πλευράς του, γνώριζε τα παραπάνω και ανέφερε ότι η Δυτική Αττική αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Λόγω του ότι, από πλευράς μας, δεν είμαστε διατεθιμένοι, μετά τα γνωστά σε όλους μας συμβάντα στην Δυτική Αττική, αλλά και τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή, να δεχθούμε υποσχέσεις οι οποίες ενδεχομενως να μην πραγματοποιηθούν, η Ένωση μας το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε τα πρόβληματα της Δυτικής Αττικής να επιλυθούν, και όχι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, αυτά να ξεχαστούν.

                                                                                                                                                 Για το Δ.Σ.
                                                                                                            - Ο -                                                                        - Ο -
                                                                                                         Πρόεδρος                                                         Γεν. Γραμματέας

                                                                                                ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                           ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Χρήστος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis