Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:12 | 05/10/2017

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 04/10/2017 στο Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου από επιτροπή εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέας της Ε.Α.Υ.Θ. Καλευρά Αλέξανδρο, τον αντιπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Κοκονά Αριστείδη και τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Δελιτζάκη Γεώργιο, Θεοδώρου Γεώργιο και Κούρτη Στέργιου.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί μετά την δημιουργία του ομώνυμου Τ.Α. και τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων ασφάλειας και τάξης. Τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω Υπηρεσία είναι η έλλειψη χώρων, όπου με ιδία μέσα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να καταστήσουν εκμεταλλεύσιμο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου καθώς και το αιώνιο πλέον πρόβλημα που αφορά την καθαριότητα των Υπηρεσιών. Και εδώ, όπως και στα περισσότερα τμήματα της πόλης μας, οι ίδιοι οι συνάδελφοι φροντίζουν για την καθαριότητα του κτιρίου και των χώρων του, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου των κρατητηρίων όπου όχι σπάνια φιλοξενούνται αλλοδαποί προς απέλαση.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου από την άλλη οι συνάδελφοι έχουν φτάσει στα όρια τους ενάμιση μήνα μόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας. Η έλλειψη υποδομών, υλικών και οχημάτων δυσχεραίνει την λειτουργία της Υπηρεσίας και σε συνδυασμό με την ακόμα ελλειπής οργάνωση των υπηρεσιών και λειτουργιών το προσωπικό εξουθενώνετε. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα συναδέλφου που ενώ προσήλθε στην Υπηρεσία, του δόθηκε ρεπό λόγω αλλαγής, πρακτικές που μέχρι πρότινος είχαν εκλείψει από την πόλη μας.

Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση, ιδιαίτερα στο Τμήμα Ασφαλείας, και θα επανέλθει με νέα επίσκεψη.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis