Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 08/07/2016

Η εξτρεμιστική οργάνωση για τα δικαιώματα των μαύρων «BPPO» (Black Power Political Organization) με έδρα το Τέξας, ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ντάλας που οδήγησε στον θάνατο 5 αστυνομικών και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Με ανάρτηση τους στην σελίδα τους στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» η οργάνωση υποστηρίζει ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών με ελεύθερους σκοπευτές, μετά και τον θανατηφόρο τραυματισμό δυο μαύρων πολιτών από όργανα της τάξης τις τελευταίες ημέρες.

Η οργάνωση επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει περισσότερες επιθέσεις στο προσεχές διάστημα, στην ίδια σελίδα, η οποία λίγα λεπτά αργότερα «κατέβηκε» από το ίδιο το facebook.

Η ανάρτηση έλεγε:

«# BlackPower! # BlackKnights! Σκοπευτές-εκτελεστές σκότωσαν πέντε αστυνομικούς! Και ακόμα περισσότεροι θα δολοφονηθούν στις επόμενες μέρες! Σας αρέσει το έργο των εκτελεστών μας; Πάρτε το δικό σας όπλο και ενταχθείτε μαζί με χιλιάδες άλλους σκοπευτές-εκτελεστές παγκοσμίως στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση!»

Εντούτοις, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, ή αντίδραση της αστυνομίας για την εγκυρότητα της ανάληψης αυτής, καθώς όπως σημειώνουν αστυνομικοί, ο εκτελεστής που τελικά αυτοπυροβολήθηκε μετά την μάχη με τους αστυνομικούς και ο οποίος φώναζε ότι «θέλει να σκοτώσει όσους πιο πολλούς λευκούς μπορεί» είπε στους διαπραγματευτές που τον είχαν περικυκλώσει ότι ενεργούσε μόνος του και αυτόνομα.



www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis