Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 05/06/2018

Ένοχος κρίθηκε και στο Εφετείο, 36χρονος Ρομά, ο οποίος πήγε να κλέψει σπίτι ηλικιωμένης και όταν έγινε αντιληπτός και ήρθε η αστυνομία προκειμένου να τον συλλάβει, εκείνος επιχείρησε να σκοτώσει τους αστυνομικούς!

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 36χρονο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πρόθεση και κατά συρροή και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε αστυνομικό, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών. Ο 36χρονος κατηγορούνταν και για κλοπή, κατηγορία την οποία το δικαστήριο έπαυσε εφ όρου.

[custom:google-ads]

Σημειώνεται πως τον Μάιο του 2016 για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε ερήμην (δεν είχε εμφανιστεί) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (η φυλάκιση ήταν για το αδίκημα της κλοπής) με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε η κα. Τσαμπίκα Ψαρά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό είχε συμβεί πριν από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου 2013 στις 7 παρά 20 το βράδυ. Τότε ο 36χρονος ΡΟΜΑ μετέβη σε σπίτι 83χρονης στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην πόλη της Ρόδου με σκοπό την κλοπή. Μάλιστα ήδη ο δράστης είχε αφαιρέσει τα παντζούρια του παραθύρου του σπιτιού χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός από την 83χρονη, η οποία και άμεσα επικοινώνησε με τον ανιψιό της.

Ο τελευταίος έσπευσε στην περιοχή και είδε τον 36χρονο να φεύγει και τότε κάλεσε την αστυνομία. Πράγματι δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της 83χρονης, έξω από το οποίο την ώρα εκείνη πέρασε ξανά με το μοτοποδήλατό του ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον ανιψιό. Τότε οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν όμως ο 36χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν, και ο 36χρονος παραβιάζοντας μονόδρομους και πεζοδρόμια επιχείρησε μέσω της περιμετρικής οδού να κατευθυνθεί προς τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν οι δύο αστυνομικοί κατέβηκαν από τα οχήματά τους και τότε ο 36χρονος κάνοντας ελιγμούς δεξιά και αριστερά με το μοτοποδήλατο κινήθηκε προς τον έναν αστυνομικό προσπαθώντας να τον τραυματίσει.

Ο αστυνομικός κατάφερε να φύγει από την πορεία του κατηγορούμενου την τελευταία στιγμή καθώς σε διαφορετική περίπτωση – σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα- θα είχε τραυματιστεί. 

rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis