Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού που το τελευταίο διάστημα λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, μετά και τη δολοφονία με όπλο 20χρονο Αφγανού από ομοεθνή του, στην Ακτή Δυμαίων.
Η κα. Τσιριγώτη σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr στις 10 το πρωί θα βρεθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, όπου θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση αλλά και για την υπόθεση θανάτου του νεαρού αλλοδαπού.
Στις 12 το μεσημέρι η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
[custom:google-ads]
Υπενθυμίζεται πως σήμερα την Πάτρα θα επισκεφθούν κλιμάκια των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, Θα έχουν σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.
Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να μεταβούν στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από άλλους εκπροσώπους της Περιφέρειας, φορέων της Πάτρας, καθώς και των συλλόγων των νότιων συνοικιών της πόλης.
Στο μεταξύ για δύσκολο καλοκαίρι με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προειδοποίησε για μια ακόμα φορά ο υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κατά την δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για απονομή ασύλου.
Σχετικώς με το ζήτημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα, ο κ. Βίτσας αφού ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα δεχθεί αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε: «Αυτή η κατάσταση στην Πάτρα πρέπει να σταματήσει». Τόνισε ότι πριν γίνει η δολοφονία, είχαν απομακρυνθεί από τις δομές της Πάτρας 260 άτομα. «Όμως, έχουμε και νέα φαινόμενα και αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε» είπε. Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης, ότι αύριο θα μεταβεί στην πόλη κλιμάκιο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Εξήγησε ότι ήδη έχει γίνει μια συζήτηση σε σχέση με τον γεωγραφικό αποκλεισμό, αλλά επισήμανε ότι ο ίδιος θα έλεγε μεν με ευκολία ότι «μπορούμε να κάνουμε γεωγραφικό περιορισμό στα σημεία εισόδου», αν και δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαιτέρως θετικός με αυτό. Όπως εξήγησε επ' αυτού, θα πρέπει να εξετασθεί το γεγονός όταν κάποιος έχει χαρτί αιτούντος άσυλο δεν μπορείς να του υποδείξεις πού θα πάει.
Μαρία Παπαγιαννακοπούλου