Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:41 | 11/02/2018

Τα τελευταία 24ωρα δεχόμαστε αρκετά ερωτήματα αναγνωστών του Policenet.gr αναφορικά με το αν έχει αλλάξει κάτι στις προαγωγές των κατώτερων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..

Πράγματι υπάρχουν νέα δεδομένα, που προέρχονται από το πρόσφατο Π.Δ. 6/2018 με θέμα «ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού».

Οι αλλαγές αφορούν όμως συγκεκριμένους Αξιωματικούς και όπως μας πληροφορούν είναι σημαντικές για τις αποδοχές τους και την σύνταξη τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισήμαναν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση τους), η εν λόγω κατάφορη αδικία συντελέστηκε σε βάρος συγκεκριμένων Αξιωματικών που ανήκουν σε 5 εκπαιδευτικές τάξεις της ΣΑΕΑ (2005-2006-2007-2008 και 2009).

Η νέα διάταξη του άρθρου 15 του Π.Δ. 6/2018 προβλέπει ότι η εισαγωγική πρόταση της παραγράφου 1 του άρθρου 42 του Π.Δ. 24/1997 τροποποιείται και απαλείφεται η φράση « εάν έχουν συμπληρώσει οκτώ (8) έτη στο βαθμό ή ….».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Να φανταστώ πως θα περιπολώ με αλλοδαπό που θα υπερασπίζεται τις Αρχές και Αξίες του Ελληνικού Κράτους;"

Με δεδομένη την μη ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων λόγω των «χαλαρών» κρίσεων από τη μία και τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού Αξιωματικών στο βαθμό του Α/Α΄ λόγω των πολυπληθών εκπαιδευτικών τάξεων από την άλλη, η προαγωγή στον επόμενο βαθμό - για τους προαναφερόμενους Αξιωματικούς - καθυστερεί για 2 χρόνια ακόμα!

Για παράδειγμα ένας Αστυνόμος Β΄, ο οποίος εξήλθε της ΣΑΕΑ το 2006 θα προαγόταν στον επόμενο βαθμό σε 8 χρόνια από την προαγωγή του στον κατεχόμενο ενώ τώρα θα προαχθεί στα 10 στον κατεχόμενο αφού 17 χρόνια Αξιωματικού θα συμπληρώσει το 2023!!
 
Αυτό σημαίνει στην πράξη ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ για 2 χρόνια αφού θα πληρωνόταν ως Α/Α΄ και θα λάμβανε και επίδομα θέσης ευθύνης καθώς και ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ αφού τώρα πια η σύνταξή μας εξαρτάται από τον μέσο όρο των μισθών μας καθόλη τη διάρκεια του υπηρεσιακού μας βίου!!
 
Πληροφορίες του Policenet.gr αναφέρουν πως το θέμα έχει τεθεί ήδη στους ανώτατους συνδικαλιστικούς φορείς του Σώματος και ως εκ τουτου αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις τους.
 

** Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις επι του θέματος μπορείτε να στείλετε τις απορίες σας στα mail [email protected] και [email protected] προκειμένου να επικοινωνήσετε με τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσιώνη Αθανάσιο και κ. Παναγοπούλου Μαρία αντίστοιχα.                              

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis