Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:40 | 07/01/2017

Την τακτική που ακολουθούν οι διακινητές ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν δυο λαθρέμποροι τσιγάρων για να μεταφέρουν το παράνομο φορτίο τους σε περιοχή του Κιλκίς, με τον ένα να προπορεύεται με το αυτοκίνητό του για να προειδοποιεί τον άλλο σε περίπτωση που συναντούσε μπλόκο αστυνομικών.

Όταν οι δυο Έλληνες ηλικίας 41 και 45 χρόνων αντιλήφθηκαν αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιονίας που τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για να τους ελέγξουν, ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν με τα δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν. Ωστόσο, το όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος μεταφορέας ακινητοποιήθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία 6.060 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Σε κοντινό σημείο εντοπίστηκε και το όχημα του 41χρονου προπομπού που επίσης συνελήφθη και οδηγήθηκαν μαζί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία και απείθεια. Τα λαθραία τσιγάρα εστάλησαν στις αρμόδιες τελωνειακές υπηρεσίες για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκαν και τα αυτοκίνητα των δραστών.

 www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis