Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 22/04/2019

Ο ινδικός Στρατός θα αρχίσει τελικά να παραλαμβάνει καινούρια τυφέκια εφόδου όπλα μετά την υπογραφή σύμβασης με την θυγατρική της γερμανο-ελβετικής εταιρείας SIG Sauer στις ΗΠΑ για 72.400 τουφέκια εφόδου στο διαμέτρημα των 7,62 χλστ.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ινδικό υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία για την παραγωγή κι αποστολή 72,400 τυφεκίων SIG716 για τις μονάδες πεζικού πρώτης γραμμής.

Η συμφωνία αποτιμάται σε περίπου 7 δισεκατομμύρια ρουπίες, ή περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τα δε τυφέκια θα αποκτηθούν με βάση την πολιτική «fast track» του ινδικού υπουργείου Άμυνας και αναμένεται να έχουν παραδοθεί μέσα σε μόλις 12 μήνες.

Τα νέα τυφέκια θα αντικαταστήσουν τα τοπικά κατασκευασμένα όπλα του ινδικού Στρατού (INSAS) στο διαμέτρημα των 5,56 χλστ. τα οποία είχαν μπει σε υπηρεσία στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά είχαν κηρυχθεί «επιχειρησιακά ανεπαρκή» από τον Στρατό στις αρχές του 2010.

Ενώ η Ινδία διατηρεί εν καιρώ ειρήνης ένα μεγάλο στρατό ξηράς 1,2 εκατομυρίου ανδρών, έχει ένα προβληματικό μοντέλο προμήθειας ατομικού οπλισμού για τους στρατιώτες της και ήδη εδώ και μισό αιώνα αδυνατεί να τους εξοπλίσει όλους με σύγχρονο ομοιογενή οπλισμό.

Η συγκεκριμένη προμήθεια θεωρείται ενδιάμεση λύση ως ανταπόκριση σε άμεσες πιστεστικές ανάγκες, αλλά ο Στρατός εξακολουθεί να αναζητά λύσεις που διατίθενται μέσω της εγχώριας αγορά; για τον επανεξοπλισμό του συνόλου των δυνάμεών του.

Πηγή:  ptisidiastima.com

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis