Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 04/05/2019

Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανάρτηση του Policenet.gr , πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέο Προεδρικό Διάταγμα 37/2019, οι διατάξεις του οποίου προβλέπουν τη σύσταση Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη διαρθρωτική δομή τόσο των Κεντρικών όσο και των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας..

[custom:google-ads]

Δεδόμενου ότι δεχόμαστε αρκετά ερωτήματα αναγνωστών του Policenet.gr, αναφορικά με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά τη δημοσίευση του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος, επισημαίνουμε ότι, οι μεταβολές που επέρχονται στην οργανωτική δομή των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι συνοπτικά οι εξής:

  • Στην εσωτερική διάρθρωση της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α. του Κλάδου Τάξης ιδρύεται ένα Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.
  • Ιδρύεται  Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, στην εσωτερική διάρθρωση του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης του Επιτελείου των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και στην εσωτερική διάρθρωση του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης και Επιχειρήσεων του Επιτελείου των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Χώρας.
  • Ιδρύεται  Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, στην εσωτερική διάρθρωση του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης του Επιτελείου των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και στην εσωτερική διάρθρωση του Επιτελείου των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών.

Ο χειρισμός των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Αστυνομικών Τμημάτων.

Αναφορικά με τις αλλαγές που επέρχονται σε διατάξεις υφιστάμενων Προεδρικών Διαταγμάτων, επισημαίνουμε ότι προκύπτουν τροποποιήσεις στο Π.Δ. 7/2017 "Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας  και στο Π.Δ. 178/2014 "Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας"

Θυμηθείτε εδώ το Δελτίο Τύπου που είχε εκδόσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την Ίδρυση Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην ΕΛ.ΑΣ.

 

όλη η συλλογή των νόμων

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis