Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 30/09/2015

Υπάρχει κάποιο μέρος στον κόσμο που είναι παράνομο το να πεθάνεις; Και όμως η απάντηση στην ερώτηση είναι θετική, καθώς από το 1999 έως και σήμερα έξι ευρωπαϊκές πόλεις – η καθεμιά για τους δικούς της λόγους – έχουν θέσει εκτός νόμου τον θάνατο!

Μία από τις τελευταίες πόλεις που το έπραξε είναι η Sellia στην Ιταλία, στην οποία αυτή τη στιγμή – σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian – ζουν μόλις 37 άνθρωποι.

Στη δεκαετία του '60 ο πληθυσμός ήταν τριπλάσιος, ενώ σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνά τα 65 έτη. Έτσι ο δήμαρχος της πόλης, Davide Zicchinella, αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου τον θάνατο και καλεί τους πολίτες να «μην παραμελούν την υγεία τους. Όποιος αμελεί να κάνει τουλάχιστον ένα check-up ετησίως θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10 ευρώ τον χρόνο».

Κανείς δεν γνωρίζει εάν η τακτική του κ. Zicchinella τελικά αποδειχθεί ορθή ή αποτρεπτική του θανάτου, αλλά η Sellia δεν είναι η μοναδική πόλη που έχει προχωρήσει σε αυτήν την πρακτική.

Το ίδιο έχουν πράξει και οι γαλλικές πόλεις Cugnaux και Sarpourenx το 2008, η Biritiba Mirim στη Βραζιλία το 2005, η Lanjaron στην Ισπανία το 1999 και η Falciano del Massico στην Ιταλία το 2010.

Στις παραπάνω περιπτώσεις ο λόγος ποινικοποίησης του θανάτου ήταν το γεγονός ότι τα τοπικά κοιμητήρια δεν είχαν τον απαιτούμενο χώρο για νέους... κατοίκους.

Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο του θανάτου αλλά οι μικρές πόλεις ανά τον κόσμο το πράττουν, καθώς με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να «ξυπνήσουν» είτε τις συνειδήσεις των κατοίκων είτε τις αρχές, προκειμένου να τους δώσουν άδεια για δημιουργία νέων... κοιμητηρίων.

Αυτό, άλλωστε, πέτυχε η γαλλική πόλη Cuqnaux, η οποία δημοσιοποίησε μέσω των ΜΜΕ τον νόμο απαγόρευσης της αναχώρησης από τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο δήμαρχος της πόλης και το επιτελείο του φρόντισαν να δώσουν έκταση στο θέμα μέσω των ΜΜΕ και όπως υποστηρίζουν έξι μήνες μετά, έλαβαν την άδεια που ήθελαν για επέκταση του κοιμητηρίου, το οποίο, πάντως, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου ο νόμος απαγόρευσης του θανάτου παραμένει ενεργός...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis