Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:01 | 18/01/2020

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα αναδείξει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου, μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόλις η πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλάβει και επίσημα τα νέα της καθήκοντα, θα λάβει και σημαντική αναβάθμιση των αποδοχών της.

Στα 11.561 ευρώ μηνιαίως οι μεικτές αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με νομοθετική ρύθμιση του 2012, οι μεικτές αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας ορίζονται στα 11.561 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης. Μέχρι τότε, η μηνιαία χορηγία του Προέδρου διαμορφωνόταν σε 23.122 ευρώ και «κόπηκε» στο μισό, δηλαδή στα 11.561 ευρώ. Με την ίδια ρύθμιση του 2012, καταργήθηκαν και τα έξοδα παράστασης που ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ.

Με βάση, λοιπόν, την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση, οι αποδοχές του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν 11.561 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο αναμένεται να λάβει και η διάδοχός του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία

Με τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν θα χρειαστεί παρά μόνο την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη για να εκλεγεί νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ήδη την υποστήριξή τους στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι στις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, προστίθενται οι 86 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 22 του Κινήματος Αλλαγής.

Οι 266 ψήφοι που αθροίζουν τα τρία κόμματα είναι υπεραρκετές, δεδομένων των 180 που χρειάζονται για να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία η κυρία Σακελλαροπούλου.

insider.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis