Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:24 | 26/04/2017

Αντιμέτωποι με αυστηρότατες ποινές θα βρίσκονται όσοι αστυνομικοί της Κύπρου εμπλέκονται σε ζητήματα διαφθοράς. 

Στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου για την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου και των κανονισμών για τις προαγωγές, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν οι πειθαρχικοί κανονισμοί.

Αυστηρές ποινές

- Όσοι αστυνομικοί καταδικαστούν για πράξεις διαφθοράς στην Αστυνομία, σε επίπεδο πειθαρχικών αδικημάτων, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή απόλυσης ή αναγκαστικής αφυπηρέτησης.
- Όσοι καταδικαστούν σε ποινικό επίπεδο - από δικαστήριο - θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνων, ή πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ ή και τις δύο ποινές μαζί και θα ακολουθεί η απόλυση.

Η ανάγκη να προωθηθούν τα σχετικά νομοσχέδια, επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι επιβεβλημένη.

«Οφείλουμε να προστατέψουμε τα μέλη της αστυνομίας τα οποία επιτελούν τα καθήκοντα τους κατά τρόπο άριστο στη βάση της σχετικής νομοθεσίας και δεν εμπλέκονται σε αυτού του είδους τις υποθέσεις», ανέφερε ο Υπουργός.

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ζητεί ωστόσο, τη ρύθμιση των θεμάτων διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, της λήψης αίματος και κυρίως της αντιμετώπισης κακόβουλων καταγγελιών, δηλαδή καρφωμάτων μεταξύ Αστυνομικών, για αλλότριους σκοπούς. 

Πάντως, στους πειθαρχικούς κανονισμούς προνοείται ότι όσοι αστυνομικοί καταδικαστούν δεν θα απωλέσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα

 

sigmalive.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis