Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:17 | 04/01/2020

Συνολική ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 41χρονο οδηγό αγροτικού αυτοκινήτου, που στις 18 Δεκεμβρίου επιτέθηκε σε δημοτικό αστυνομικό, ενώ εκείνος του βεβαίωνε παράβαση για παράνομη στάθμευση στη Δημητριάδος, στο ύψος της Ελ. Βενιζέλου.

Στη 13:30 στο κέντρο του Βόλου εξελίσσονταν σκηνές απείρου κάλλους. Εκτός ελέγχου ο οδηγός επιτέθηκε φραστικά στον δημοτικό αστυνομικό και λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια μαζί του, γεγονός που απέτρεψαν δύο συνάδελφοι του τελευταίου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων και της εξύβρισης κατά συρροή, ενώ τον αθώωσε για την κατηγορία της απειλής κατά συρροή.

Απολογούμενος στη δίκη ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε σταθμεύσει προσωρινά το αυτοκίνητό του στη Δημητριάδος στο ύψος της Ελ. Βενιζέλου και ότι επρόκειτο να φύγει.

Οταν διαπίστωσε την παρουσία του δημοτικού αστυνομικού και αντελήφθη ότι του βεβαίωνε παράβαση είπε ότι τον ρώτησε για το πρόστιμο και στη συνέχεια του επισήμανε ότι θα έφευγε σε ένα λεπτό.

Στη συνέχεια είπε στο δικαστήριο ότι έβγαλε με το κινητό του φωτογραφίες, καθώς υπήρχαν και άλλα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
[custom:google-ads]
Είχε σκοπό να διαμαρτυρηθεί στον δήμαρχο, είπε ο κατηγορούμενος και τόνισε ότι τελικά αυτό δεν το έκανε, καθώς μετάνιωσε για τις κουβέντες που ειπώθηκαν στο επεισόδιο.

Μάλιστα ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του.

Ο 41χρονος φέρεται να έπιασε από το πέτο της στολής τον δημοτικό αστυνομικό, να τον εξύβρισε και να τον απείλησε.

Στο Αυτόφωρο ήταν παρόντες τρεις μάρτυρες του περιστατικού, δημοτικοί αστυνομικοί, που εξετάστηκαν.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν, ο 41χρονος φέρεται να κρατούσε από τα χέρια τον έναν δημοτικό αστυνομικό με σκοπό να του ρίξει γροθιά, γεγονός που αποτράπηκε από την παρέμβαση των συναδέλφων του. Φώναζε, εξύβριζε, απειλούσε κατέθεσαν μεταφέροντας την αναστάτωση που επικρατούσε.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο καταδικασθείς έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

Επισημαίνεται ότι επρόκειτο για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης κατά δημοτικού αστυνομικού τον Δεκέμβριο. Τα φαινόμενα επίθεσης και βίαιων συμπεριφορών έχουν αυξηθεί, ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί προσπαθούν απλώς να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, να αποτρέψουν την παράνομη στάθμευση και τις εικόνες χάους στην πόλη.

Πηγή: taxydromos.gr

 


Δείτε στο Policenet.gr: Αστυνομικός έφυγε από τη ζωή - Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis