Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:36 | 05/11/2017

Ποινή κάθειρξης 20 ετών και 40 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν Αλβανό που είχε τον ρόλο του «επιστάτη» σε χώρο στη Φαλάνη που παλιότερα ήταν βουστάσιο και εν αγνοία των ιδιοκτητών το μετέτρεψε σε υδροπονική φυτεία με χασίς. Εκεί είχε εγκαταστήσει ανεμιστήρες και λαμπτήρες θέρμανσης και διατηρούσε 78 φυτά σε πλαστικές γλάστρες, τα οποία ποτίζονταν από λάστιχα μέσω σταλακτών.

[custom:google-ads]

Από τον χώρο της φυτείας αλλά και τους άλλους χώρους των εγκαταστάσεων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν εκτός από τα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,6 μέτρα, 23 ρίζες προσφάτως κομμένων δενδρυλλίων κάνναβης, 12 ανισοβαρείς συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 10.665,4 γραμμαρίων, 3 ανισοβαρείς συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 14,1 γραμμαρίων, μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, 572 γλάστρες και πέντε ζυγαριές, τέσσερις ανεμιστήρες και πέντε λαμπτήρες θέρμανσης, 170 μέτρα λάστιχου ποτίσματος και 15 σταλάκτες, καλλιεργητικά εργαλεία (κλαδευτήρι και ψαλίδια), δύο μαχαίρια και τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, έξι κινητά τηλέφωνα, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ. Την ημέρα που έγινε η αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε άτομα συνολικά. Εκτός από τον 43χρονο Αλβανό άλλοι δύο ομοεθνείς του και δύο Έλληνες ιδιοκτήτες του χώρου.

Ο κύριος κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως ό,τι έκανε ήταν κυρίως για προσωπική χρήση αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο που τον καταδίκασε με 20 χρόνια κάθειρξης. Για τους άλλους δύο ομοεθνείς του, η ποινή ήταν 4 χρόνια και ένα μήνα και 4 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα. Αντίθετα αθώοι κρίθηκαν οι δύο Έλληνες ιδιοκτήτες του χώρου που ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν το παραμικρό για το τι γινόταν στον χώρο.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis