Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 25/10/2019

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών επέβαλε δικαστήριο της Λάρισας σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έχει διατελέσει και αστυνομικός διευθυντής για αναφορά που κατέθεσε εναντίον συνδικαλιστή συναδέλφου του, η οποία αποδείχθηκε, σύμφωνα με το δικαστή­ριο, ψευδής. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημ­μελειοδικείο Λάρισας τιμώρησε τον αξιωματικό εν αποστρατεία, καθώς τον έκρινε ένοχο για δύο πράξεις: για ψευδή καταμήνυση και συκοφαν­τική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο ο αξιωματικός, ενώ πραγματοποιούσε επιθεώρηση, εντόπισε, όπως ισχυριζόταν, παρατυπία από το πλήρωμα ενός περιπολικού στη Λάρισα. Συγκεκριμένα διαπίστωσε πως ένα δίδυμο αστυνομικών έκανε έλεγχο μόνο σε ένα κατάστημα και επιλήφθησαν μόνο σε δύο περιπτώσεις διατάραξης κοινής ησυχίας χωρίς να πραγματοποιήσουν άλλους ελέγχους πιστεύοντας έτσι πως εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

[custom:google-ads]

Τόνιζε μάλιστα στα συμπεράσματά του πως ο ένας αστυνομικός (συνδικαλιστής που εν συνεχεία κινήθηκε δικαστικά εναντίον του) είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία του μία ώρα νω­ρίτερα από το κανονικό ωράριο (ήταν να σχο­λάσει στις 6 το πρωί και έφυγε στις 5), αλλά είχε και μειωμένη απόδοση.

Όπως αποδείχθηκε όμως ο συνδικαλιστής συνάδελφός του είχε πάρει σχετική άδεια από τον διοικητή της Υπηρεσίας του, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες γι’ αυτό.

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής τιμωρήθηκε με συνολική ποινή 7 μηνών (5 μήνες για κάθε πράξη) με τριετή ανα­στολή.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

onlarissa.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis