Ποινή φυλάκισης 19 ετών σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικα

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ
Ποινή φυλάκισης 19 ετών σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικα

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε ομόφωνα χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων, σε 73χρονο συνταξιούχο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κάτω των 14 ετών, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως έγινε γνωστό, η ποινή επιβλήθηκε χωρίς ελαφρυντικό, με ψήφους 5 έναντι 2, ενώ στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 73χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Κακουργιοδικείου ήταν 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε ένα από τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια, που ο 73χρονος κατηγορούταν ότι είχε ασελγήσει και κατά συγχώνευση 10 χρόνια, συν τρία, συν τρία, συν τρία, σύνολο 19 χρόνια κάθειρξη. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να του επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών και κατά συγχώνευση 10 χρόνια συν τέσσερα, συν τέσσερα, συν τέσσερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 73χρονος κατηγορούταν ότι το καλοκαίρι του 2013, προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών τότε, τα οποία φέρεται να έπαιρνε μαζί του για μπάνιο, μαζί με τα εγγόνια του.

Πηγή: magnesianews.gr