Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 03/12/2015

Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων ατόμων για τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης Ποντιακών Συλλόγων στο Σύνταγμα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών. Πρόκειται για άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές και παραπέμπονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ενώ στην ανακοίνωση της εισαγγελίας επισημαίνεται πως σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο 24χρονος που έχει παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου.

Τέλος, δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο βουλευτών που είχαν καταμηνυθεί και έτσι ως προς αυτούς «εκδόθηκε σχετική διάταξη».

Η επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκδηλώθηκε όταν ο βουλευτής, που πήγε στο συλλαλητήριο για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στις δηλώσεις του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, βρέθηκε μπροστά σε μια ομάδα ατόμων που άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον του μπουκάλια με νερό και να του φωνάζουν «παραιτήσου», χαρακτηρίζοντάς τον «προδότη» και προπηλακίζοντάς τον.

Ολοκληρο το κείμενο της Εισαγγελίας Αθηνών:

«Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που αφορούσε στον ξυλοδαρμό του βουλευτή κ. Κουμουτσάκου και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης από περισσότερους και της παράνομης κατοχής όπλων.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα τα οποία παραπέμπονται για τις ανωτέρω πράξεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών (μη συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που είχε ήδη παραπεμφθεί ενώπιον του Β’ Αυτοφώρου Τμήματος Αθηνών την 7/11/2015).

Τέλος από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο βουλευτών που είχαν καταμηνυθεί και ως προς αυτούς εκδόθηκε σχετική διάταξη.

Την δικογραφία χειρίστηκε η Εισαγγελέας κυρία Πατσουράτη».

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis