Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:53 | 13/10/2016

Ποινική βόμβα με ενδεχόμενη τρομοκρατική ή αντιεξουσιαστική εντολή τοποθέτησης, εξετάζουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο του αρχιφύλακα φυλακών Κορυδαλλού στο Αιγάλεω.

Τα μασούρια δυναμίτιδας και η πυροδότηση με βραδύκαυστο φυτίλι, φαίνεται να είναι έργο ποινικών, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ωστόσο δεν αποκλείουν οι εντολείς να προέρχονται από άλλο χώρο. Σημειώνουν ότι για την έκρηξη βόμβας που είχε σημειωθεί στις 7 Ιουνίου 2013, με στόχο το αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Μαρίας Στέφη στη Δάφνη, υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι την είχε κατασκευάσει και τοποθετήσει ποινικός που αργότερα συνελήφθη για την συμμετοχή του στο σχέδιο ανατίναξης των φυλακών, γνωστό ως «Γοργοπόταμος». Αυτή την επίθεση είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς  FAI-IRF ως 1η πράξη του Σχεδίου Φοίνικας.

Η δεύτερη πράξη του ίδιου σχεδίου γράφτηκε στις 12 Ιουνίου 2013 με την ανατίναξη αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, ενέργεια που ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση».

Τι κατέθεσε

Ο 55χρονος αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού κατέθεσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει κάποιο περιστατικό που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την επίθεση εναντίον του.

Ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος, που υπηρετεί  ως αρχιφύλακας τα τελευταία πέντε χρόνια, στις 19 Απριλίου 2012, είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους την ώρα που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και πήγαινε στις φυλακές Κορυδαλλού για να αναλάβει υπηρεσία, ενώ λίγους μήνες αργότερα είχε τραυματιστεί με μαχαίρι από κρατούμενο μέσα στο αρχιφυλακείο των φυλακών. Για αυτές τις επιθέσεις είχε υπονοηθεί ότι προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς όμως κάποια από αυτές να έχει εξιχνιαστεί όσον αφορά τους ηθικούς αυτουργούς.

Την περασμένη Άνοιξη το όνομα του αρχιφύλακα μνημονευόταν σε αρκετά κείμενα αντιεξουσιαστών, με αφορμή την μεγάλη επιχείρηση της ΕΚΑΜ και αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής στις φυλακές και κάποιες μεταφορές ποινικών κρατούμενων σε άλλες πτέρυγες. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν λόγο για βομβιστική επίθεση-«μήνυμα», ερευνούν την περιοχή προς αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, ενώ θα «σαρώσουν» τις επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα. Η ενδεχόμενη αποστολή προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της ενέργειας θα αλλάξει τα δεδομένα…

 

thetoc.gr

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis