Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 14/05/2015

Κι όμως οι ένστολοι που έκαναν αγωγή διεκδικώντας τα αναδρομικά από την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του ΣτΕ, που το δημόσιο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλει, μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις. Μια απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο αλλά και αφήνει εκτεθειμένους όσους με επιμονή “συμβούλευσαν” στρατιωτικούς  να μην προχωρήσουν σε κατάθεση αγωγής.

Πως ανοίγει ο δρόμος για τις κατασχέσεις προκύπτει από την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:


Μια πολύ θετική εξέλιξη για όσους στρατιωτικούς έκαναν αγωγή διεκδικώντας τα αναδρομικά από την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του ΣτΕ, που το δημόσιο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλει, είναι η πρόσφατη υπ΄ αριθμ. 819/2015 απόφαση του ΣτΕ, που έδειξε "κόκκινη" κάρτα στο Υπουργείο Οικονομικών και δικαίωσε ιδιώτη ανοίγοντας το δρόμο για κατάσχεση προς εκπλήρωση οικονομικών του αξιώσεων.


Με την ανωτέρω σημαντική απόφαση το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Χώρας έκρινε ότι οι εισπράξεις των ΔΟΥ κατατίθενται μεν, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22 και 68 του ΚΔΛ, στην Τράπεζα της Ελλάδας σε λογαριασμούς που ορίζονται από τον Υπ. Οικονομικών, και σε χρέωση αυτών πραγματοποιούνται αναλήψεις χρηματικών ποσών για την πληρωμή των εγγεγραμμένων στον ετήσιο προϋπολογισμό δαπανών για τις λειτουργικές δραστηριότητες ή σκοπούς του δημοσίου, ο προορισμός, όμως, των χρημάτων αυτών, διά μέσου του κρατικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι γίνεται για την κάλυψη αδιακρίτως οποιοδήποτε δημόσιας δαπάνης, δεν αρκεί για να καταστούν ακατάσχετα στο σύνολο τους τα χρηματικά διαθέσιμα του Δημοσίου που βρίσκονται στα ταμεία των ΔΟΥ, αλλά, ενόψει του ότι η επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης υπηρετεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας, απαιτείται επιπλέον να δημιουργείται κίνδυνος ανατροπής της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού ως προς την εκπλήρωση των δαπανών, ισχυρισμό που, εν προκειμένω, το Δημόσιο δεν προέβαλε... 


Διαβάστε ΕΔΩ  όλη την απόφαση

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis