Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη και τι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ
Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη και τι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση

Για την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, πραγματοποιήθηκε ανάληψη ευθύνης, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι το κείμενο της ανάληψης ευθύνης υπογράφεται από «κατοίκους και θαμώνες των Εξαρχείων».

Στο κείμενο αναφέρεται:

«Στις 29 Αυγούστου το μεσημέρι επιτεθήκαμε στους στρατοπεδευμένους μπάτσους στην οδό Βουλγαροκτόνου. Το άδειο σπίτι του Φλαμπουράρη είναι το πρόσχημα για ένα σημείο ελέγχου και ορμητήριο της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή. Το κράτος προσπαθεί μανιωδώς να επιβάλει την αστυνομική κυριαρχία στα Εξάρχεια για να ισοπεδώσει τις εκτεταμένες δομές αυτοοργάνωσης και τον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Το όραμά τους είναι να κυκλοφορούν επιδεικτικά τα στελέχη και η ελίτ ενός ξεπεσμένου πολιτισμού. Ο έλεγχος των γειτονιών είναι κομμάτι της ευρύτερης καταστολής της εξέγερσης. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προκλητική προφυλάκιση ενός αγωνιστή: Του Παναγιώτη Ζ.».

Από την αστυνομία αναφέρθηκε μετά την επίθεση ότι η επίθεση αυτή ήταν απάντηση σε σύλληψη της Αστυνομίας, λίγες ημέρες νωρίτερα, ανθρώπου που κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια.

Πηγή:  www.star.gr