Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:13 | 17/02/2020

Σε κατοικίες στις οδούς Κορίνης και Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε διαμερίσματα στον Κολωνό, έχουν πραγματοποιήσει -τις τελευταίες ώρες- διαδοχικές έρευνες ομάδες αστυνομικών, για τον εντοπισμό δύο νεαρών Πακιστανών που θεωρούνται οι δράστες της αιματηρής επίθεσης πριν από πέντε ημέρες στην οδό Μενάνδρου.

Τραγικός απολογισμός της συμπλοκής ο θανατος ενός 23χρονου Αφγανού κι ο τραυματισμός με μαχαίρι, ενός άλλου. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη θεωρούν θέμα ωρών την σύλληψη των δύο υπόπτων -είναι σεσημασμένοι- οι οποιοί γνωρίζουν ότι καταδιώκονται από την Αστυνομία και προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψη αλλάζοντας καταλύματα, πιθανόν με την αρωγή ομοεθνών συνεργών τους. 

Η διαλεύκανση της υπόθεσης υπήρξε μετά από εντοπισμό ιχνων DNA κι αποτυπωμάτων σε αντικείμενα που αφέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, από την ανάλυση υλικού καμερών, απο κρίσιμες μαρτυρίες αλλοδαπών αλλά κι από άντληση στοιχείων από διαμέρισμα στο οποίο κατέφυγαν αμέσως μετά την επίθεση και το οποίο εντοπίσθηκε.

Συμφωνα με νεώτερες πληροφορίες μεταξύ των συμμοριών της οδού Μενάνδρου που προχωρούν σε διακίνηση ναρκωτικών υπάρχει εμφύλιος «πόλεμος» τις τελευταίες εβδομάδες, πέρα από την τελευταία φονική συμπλοκή. 

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει την προσοχή της σε τρία παρεμφερή περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο δίμηνο στην ίδια περιοχή – με σοβαρούς τραυματισμούς- κι όπου είχε τεκμηριωθεί η εμπλοκή 2-3 ατόμων.

Μάλιστα υπήρχε υπόνοια ότι σε ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις συμμετείχαν κι οι δύο Αφγανοί που έγιναν στόχος της επίθεσης, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο ίδιο σημείο.

Ακόμη οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η τελευταία αιματηρή επίθεση εναντίον των δύο Αφγανών σχετίζεται με την σύλληψη από την ΟΠΚΕ -στις αρχες Φεβρουαρίου- τριών Πακιστανων που θεωρούντο «ηγετικά» μέλη της μαφίας της οδού Μενάνδρου γιατί φέρονταν να εκρυβαν ναρκωτικά στα πεζοδρόμια κα σε φρεάτια της περιοχής.

Οι τρεις Πακιστανοί στη συνέχεια φυλακίσθηκαν κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από συνεργούς τους , οι οποίοι προσπαθούσαν να βρούν πως η ΕΛ.ΑΣ εφθασε στα ίχνη των ομοεθνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές μέρες πριν από το τελευταίο δραματικό συμβάν στο κέντρο της Αθήνας, υπήρχε κινητικότητα από κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για πλήρη χαρτογράφηση των συμμοριών. Ομως είχε διαπιστωθεί έλλειμμα πληροφόρησης. Κι έτσι η ΕΛ.ΑΣ όπως είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2018 μετά την δολοφονία του Ελληνα σπουδαστή στο Φιλοπάππου επιχειρεί σε δεύτερη φάση να αντλήσει κρίσιμα στοιχεία.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis