Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:43 | 29/11/2014

 

Μόλις πριν μερικές μέρες γράφαμε για “μαύρα σύννεφα” που κάποιοι με το ζόρι δημιουργούν πάνω από τις Ενώσεις Στρατιωτικών . Και προβλέπαμε καταιγίδα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάποιοι εδώ και καιρό …χορευαν το χορό της βροχής.

Τα επτά από τα οκτώ μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας υπέβαλαν την παραίτησή τους! Οι λόγοι αναλύονται σε ανακοίνωσή τους την οποία δημοσιεύουμε,όπως και την ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘ που ακολούθησε:



Η ανακοίνωση των επτά που παραιτήθηκαν:

1.         Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν έκτακτου ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) λόγω των γεγονότων του τελευταίου διαστήματος, τα 7 από τα 8 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ:
 
α.    Ηλίας Νατσιούλας (Πρόεδρος)
β.    Χρήστος Γραμμένος (Αντιπρόεδρος)
γ.    Δημήτριος Κούτσικος (Γεν. Γραμματέας)
δ.    Στέφανος Κουκουράβας (Αναπλ. Γεν. Γραμματέας)
ε.    Ανδρέας Σαντές (Ταμίας)
στ.  Άγγελος Βλαχοθανάσης (Μέλος) και
ζ.    Ιωάννης Καρβούνης (Μέλος)
 
υπέβαλαν την παραίτηση τους.
 
2.         Οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτηση των παραπάνω μελών του ΔΣ είναι:
 
                        α.         Το τελευταίο εξάμηνο, ορισμένα μέλη του ΔΣ, δέχονται χαρακτηρισμούς από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ, κ. Παπαϊωάννου Ιωάννη όπως «ότι είμαστε μια παρέα και όχι ένα καθώς πρέπει σωματείο και ότι έχει γραμμή από την ΠΟΕΣ για το κλείσιμο της ΕΣΠΕΘ και του εκλεγμένου ΔΣ και την οδήγηση σε εκλογές για την ανάδειξη νέου.
 
                         β.         Ο κ. Παπαϊωάννου Ι. δημιούργησε σε κοινωνικό ιστότοπο παρεμφερή  ομάδα με αυτή  της  ΕΣΠΕΘ και με την ονομασία Στρατιωτικοί Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχοντας ως φωτογραφίες τα εμβλήματα της ΕΣΠΕΘ και της ΠΟΕΣ. Μέλη σε αυτή την ομάδα είναι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣ καθώς και ο Πρόεδρος της.
 
                         γ.         Ο κ. Παπαϊωάννου Ι. προσκαλεί, δια μέσου της παραπάνω ιστοσελίδας αλλά και με ανάρτηση στη σελίδα της ΠΟΕΣ (facebook) όσο και στη σελίδα http://papaioannou-giannis.net για «τακτική ενημερωτική συνάντηση γνωριμίας» στην Λάρισα την Πέμπτη 27 Νοε στις 20:30 στο καφέ «Πασαρέλα» που βρίσκεται απέναντι από το αρχαίο θέατρο στο κέντρο της πόλης. Η ενημέρωση θα γίνει από τo Αν. μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) & Μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ Παπαϊωάννου Γιάννη, ενώ το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ δεν γνωρίζει τίποτα. Προσπάθεια η οποία, αν μη τι άλλο, παραπλανεί και δημιουργεί σύγχυση στα μέλη της ΕΣΠΕΘ.
 
                         δ.         Ο κ. Παπαϊωάννου Ι. αρθρογραφεί, εκφράζοντας μόνο προσωπικές του απόψεις, τις παραθέτει με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ και δημοσιεύονται στην σελίδα του onalert άρθρο με τίτλο «Γιατί οι Αρχηγοί δεν μπορεί να είναι "συνδικαλιστές" των στρατιωτικών», άρθρο το οποίο δεν εκφράζει την άποψη της ΕΣΠΕΘ. Ουδεμία ενημέρωση υπήρξε στο ΔΣ για αυτή την ανάρτηση.
                        ε.         Ο κ. Παπαϊωάννου Ι. δημοσιεύει στην ομάδα Στρατιωτικοί Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανάρτηση με άρθρο του Προέδρου της ΕΣΠΕΘ με τον σχολιασμό για έναν συνάδελφο του «Άρες, μάρες κουκουνάρες. Με αυτό τον τρόπο σχολιάζουν συνάδελφοι την αρθρογραφία του ειδήμονα περί τα οικονομικά κ. Ηλία Νατσιούλα…».
 
            στ.       Ο κ. Παπαϊωάννου Ι. ζητά από μέλος του ΔΣ μας τα κάτωθι:
«Μεταφέρετε σας παρακαλώ στο ΔΣ την έντονη ανησυχία μου για το γεγονός ότι η μη πρόσκληση μας στο ΔΣ και τις εκδηλώσεις της ΕΣΠΕΘ είναι ενέργεια η οποία μπορεί να προκαλέσει διάσπαση και δημιουργία νέας ένωσης στην περιοχή μας. (Με το ζόρι συγκρατούμε μερικούς να μην προχωρήσουν ειδικά όσο αντιλαμβάνονται κάποιες ενέργειες ως υπονομευτικές της ΠΟΕΣ). Μια συνάντηση ή μια κοινή εκδήλωση, δυνητικά με παρουσία αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣ θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση και θα βοηθούσε στην άρση τυχών παρεξηγήσεων. Ευχαριστώ εκ των πρότερων για τις ενέργειες σας.»
και ενώ είναι ο ίδιος μέλος του ΔΣ, χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα, επικαλείται ότι [κρατάει κάποιους, … (χωρίς να αναφέρει ποιους) με το ζόρι για να μην προχωρήσουν… (να προχωρήσουν κάνοντας τι;)] και χωρίς να δείχνει ούτε τον ελάχιστο σεβασμό στην ιδιότητα που φέρει ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ, μιλά για ενότητα ενώ ο ίδιος την υπονομεύει με κάθε τρόπο, ενώ δεν σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ, ζητώντας να υπερισχύει στις αποφάσεις η μια αντίθετη ψήφος έναντι των ομόφωνων άλλων 7.
 
                        ζ.         Η ΕΣΠΕΘ για όλα αυτά καθώς και για άλλα παρόμοια γεγονότα του παρελθόντος, όπως χαρακτηρισμούς που μας έχει απαγγείλει το παραπάνω μέλος και το ότι επικαλείται ότι ενθαρρύνεται από εκπροσώπους της ΠΟΕΣ, προκειμένου αυτά να μην βγαίνουν στη δημοσιότητα, έχει ενημερώσει την ΠΟΕΣ τόσο με έγγραφο της όσο και με δημοσίευση στην κλειστή ομάδα συζητήσεως που υπάρχει. Για όλα τα παραπάνω ζητήθηκε από την ΠΟΕΣ, δευτεροβάθμιο όργανο, τόσο η διάψευση των όσων επικαλείται ο κ. Παπαϊωάννου, όσο η ηθική και νομική ενίσχυση μας, η συμπαράστασή της, η καταγγελία και η έγκληση στις δικαστικές αρχές όπως ορίζεται στα άρθρα 3, 7, 8 του Καταστατικού της ΠΟΕΣ, εφόσον φυσικά δεν ισχύουν τα όσα επικαλείται.
 
            η.   Το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ θεωρούσε ότι η ΠΟΕΣ θα έπρεπε να καταδικάσει άμεσα τα παραπάνω και να τα διαψεύσει.  Διάλογοι, δηλώσεις, ανακοινώσεις μονομερείς και άλλα τέτοια τεινά θα πρέπει να περιορίζονται στα εσωτερικά μας και να επιλύονται αμέσα από τα θεσμικά όργανα. Αντιθέτως μέχρι σήμερα επιτρέπει να γίνονται τα παραπάνω αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο την πλειοψηφία και το έργο του ΔΣ μας και επικροτώντας με την σιωπή της και την ανοχή αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν νέα ένωση στην περιοχή μας για να αναλάβουν, πιθανόν με την στήριξη της, την καρέκλα του Προέδρου.
 
3.  Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι μόνο από την Ε.Σ.ΠΕ. Ηπείρου και την ΕΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας υπήρξε ηθική στήριξη μας και υπόσχεση ότι, θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και το κύρος των Ενώσεων, από άτομα που προσπαθούν να παρεισφρήσουν σ’ αυτές και να δημιουργήσουν διενέξεις και διάφορες άλλες δυσχέρειες και προβλήματα.
 
4.  Το απερχόμενο ΔΣ, το οποίο εκλέχθηκε το 2012, προσδοκούσε στην ομόνοια και συνεργασία των μελών της ΕΣΠΕΘ, καθώς και στην ανάδειξη, μέσα από νόμιμες και ειρηνικές διαδικασίες των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος και όχι να είμαστε για τους «τίτλους» και τις «καρέκλες». Μετά από τα τελευταία γεγονότα θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της ενότητας, κομματικοποίησης της προσπάθειας που έχει καταβληθεί και δημιουργίας σύγχυσης στα στελέχη μέλη της ΕΣΠΕΘ, ενέργειες, οι οποίες δεν μας εκφράζουν και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τέτοιου είδους, τουλάχιστον ανήθικης, υπονόμευσης στο όποιο έργο μας και στις προσπάθειές μας. Η δε διαφορετική άποψη μας σε διάφορα θέματα, να θεωρείται ως «πόλεμος» στην ΠΟΕΣ ή δήθεν «αντιπολίτευση» και να «αναζωπυρώνεται» με διάφορα παραπλανητικά-στοχευμένα σχόλια από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, ενώ θα έπρεπε να είναι απόλυτα υγιές για κάποια θέματα να μην συμφωνούν όλοι, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και να έπρεπε να ακούγονται όλες. Επιπλέον πολλοί από εμάς πληρώσαμε 10€ για την αγωγή στο Στε και προσκομίσαμε ότι μας ζητήθηκε για την αγωγή. Πέραν αυτού του ποσού και λόγω του μεγάλου ποσού που απαιτούνταν για να κατατεθεί η αγωγή, ενώσεις ενίσχυσαν με επιπλέον χρήματα από το ταμείο τους.  Ορισμένοι όμως χρησιμοποιούν ως «σημαία», με αναδημοσίευση αναρτήσεων, ότι όλοι κι όλοι 6 στρατιωτικοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχαν αυτό που πέτυχαν.
 
5.         Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΠΕΘ, τα παραιτηθέντα μέλη του απερχόμενου ΔΣ δεν αντικαθίστανται από άλλα μέλη, λόγω έλλειψης αναπληρωματικών. Η ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ της ΕΣΠΕΘ και διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ, θα κοινοποιηθεί στα μέλη μας, με νεότερη ανακοίνωση.
 
6.         Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίξατε το έργο μας τόσο με την εγγραφή όσο και με τη συμμετοχή στην ΕΣΠΕΘ, αλλά και όσους έβαλαν πλάτη να διαλυθεί μια από τις πιο δραστήριες ενώσεις, μη στηρίζοντας ανθρώπους που εκτέθηκαν κατά την ενασχόληση τους με τις Ενώσεις. Μερικοί δε από αυτούς τώρα που βρήκαν στρωμένο δρόμο, εμφανίζονται στο προσκήνιο «καπελώνοντας» τους προηγούμενους. Συνδικαλιστές δεν υπήρξαμε, ούτε προσωπικές φιλοδοξίες είχαμε και ούτε θέλαμε να εξαργυρώσουμε κάτι από αυτό που κάναμε. Για εμάς ήταν μεγάλη τιμή που συνεργαστήκαμε με τον Πρόεδρο μας, ενός νέου και άριστα καταρτισμένου Αξκού στο αντικείμενο του και ο οποίος ενώ δεν έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα βγήκε μπροστά να μας δείξει τον δρόμο και ότι έκανε δεν το έκανε εκ του ασφαλούς. Ότι έργο παράγαμε το πράξαμε σε εκτός ωραρίου εργασία μας, στερώντας πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειες μας.
    
Εκ του απερχόμενου ΔΣ της ΕΣΠΕΘ

Η ανκοίνωση που ακολούιθησε τις παραιτήσεις:

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την παραίτηση 7 εκ των 8 μελών του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ ήταν αναμενόμενες. Ήταν ορατό ότι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο η ΕΣΠΕΘ δεν υπήρχε παρά μόνο ως κέλυφος. Ένας άδειος τίτλος και μια ανεπίσημη σελίδα στο Facebook. Οι Στρατιωτικοί Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτέλεσαν την πρώτη οργανωμένη δύναμη στην Θεσσαλία που ήρθαν σε επαφή με τους συναδέλφους μας τα τελευταία 2 χρόνια. Είμαστε μέλη και φίλοι της ΕΣΠΕΘ και συνεχίζουμε δυναμικά. Προχωράμε εμπρός Πυκνώνουμε την ΕΣΠΕΘ και την οδηγούμε στην διεξαγωγή έκτακτης γενικής Συνέλευσης. Είμαστε εδώ και δεσμευόμαστε να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε εφεξής η ΕΣΠΕΘ να είναι παρούσα στο δημόσιο διάλογο και με δεκάδες ειδικούς επί διαφόρων θεμάτων να είναι δίπλα στο συνάδελφο μας και τα προβλήματα του καθημερινά. Ελάτε μαζί μας είμαστε χιλιάδες

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis