Ποιος Αντιναύαρχος ε.α θα είναι ο πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ποιος Αντιναύαρχος ε.α θα είναι ο πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Πολλά είπαν πολλοί για το ποιος θα ΄ναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Απόστρατοι Αρχηγοί διέδωσαν ονόματα συναδέλφων τους, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες η κυβέρνηση έχει καταλήξει: όπως όλα δείχνουν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας θα ΄ναι ο Αντιναύαρχος ε.α Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος αποστρατεύθηκε στις τελευταίες κρίσεις. Τελευταία του θέση αυτή του διοικητή της ΣΕΘΑ.

Νέος σε ηλικία και σε σκέψη ο Αντιναύαρχος Διακόπουλος είναι γνωστός στους δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ. Μεταξύ των πολλών θέσεων στις οποίες είχε υπηρετήσει ήταν κι αυτή του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΝ. Είχε μια εξαιρετική παρουσία σ΄ αυτή τη θέση, η οποία ασφαλώς δεν είναι η σημαντικότερη της καριέρας του. Μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει και ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση της κυβέρνησης. Αν δεν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ο Αντιναύαρχος Διακόπουλος θα ΄ναι ο πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Για τη θέση αυτή είχε ακουστεί έντονα και το όνομα του Επίτιμου Α/ΓΕΑ Χρήστου Βαίτση, ο οποίος έπαιξε αυτό το ρόλο στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση.

Πηγή: militaire.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα ηχήσουν σήμερα οι σειρήνες της Αεροπορίας