Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 21/01/2017

Έχουν ακουστεί και γραφεί πάρα πολλά σχετικά με την αστυνομική φύλαξη των λεγόμενων «υψηλών προσώπων», μεταξύ των οποίων και των βουλευτών.

Οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι αστυνομικοί που θα μπορούσαν να υπηρετούν σε τμήματα και να συμβάλουν στην ασφάλεια του πολίτη βρίσκονται – σύμφωνα με τον νόμο – στην υπηρεσία εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού και κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για πλείστες όσες υπηρεσίες εκτός από τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των προσώπων που «φυλάσσουν».

Υπάρχει όμως και ένας βουλευτής – ίσως και ο μοναδικός του κοινοβουλίου – ο οποίος παρότι έχει τη δυνατότητα να διαθέτει τον προσωπικό φρουρό του, δεν το έπραξε.

Και μάλιστα αυτό αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής τα οποία επισκέφθηκαν τον βουλευτή Αττικής του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά, πρόσφατα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για θέματα των ενστόλων.

Σε σημείο που ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΑΑ το επεσήμανε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζοντας: «Εντύπωση μας προκάλεσε το ότι ο κύριος Μαυρωτάς δεν δέχθηκε να έχει σύνοδο Αστυνομικό και θεωρεί απαράδεκτο οι βουλευτές να απασχολούν αστυνομικούς για προσωπική φρουρά και ο πολίτης να μένει απροστάτευτος».

Το notioanatolika.gr ζήτησε από τον κ. Μαυρωτά να εξηγήσει για ποιους λόγους συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ασφάλεια του πολίτη και όχι στη δική του βολή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πάντως ο βουλευτής υπογράμμισε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων του για τους οποίους η «περιττή ασφάλεια» για εκείνον είναι «όντως ανάγκη».

«Θεώρησα από την αρχή αυτονόητο ότι δεν χρειάζεται να πάρω αστυνομικό παρόλο που έχω αυτό το δικαίωμα ως βουλευτής. Ο λόγος είναι ότι ξέρω να οδηγώ και δεν χρειάζομαι κάποιον να με διευκολύνει ή να με “προστατεύει”» δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς για να προσθέσει «Για άλλους συναδέλφους μπορεί να είναι όντως ανάγκη, αλλά για μένα το θεωρώ περιττή πολυτέλεια τη στιγμή που τα τμήματα και οι υπηρεσίες της αστυνομίας είναι υποστελεχωμένα. Πρέπει πάντως κι εδώ να βρούμε το ”μέτρον άριστον” ώστε να μην έχουμε υπερβολικό αριθμό αστυνομικών στη συνοδεία ”υψηλών προσώπων” οι οποίοι θα λείπουν από την ασφάλεια του πολίτη. Η δική μου συμβολή λοιπόν είναι ένας παραπάνω αστυνομικός στην ασφάλεια του πολίτη κι όχι στη δική μου βολή...».

Δείτε παρακάτω φωτογραφία που ανάρτησε στα social media ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΑΑ Γ. Καλλιακμάνης από τη επίσκεψη στελεχών της ΄Eνωσης στον βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά:

mavrotas eaynaa

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis