Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 03/12/2014

 

Γράφει ο
Ιωάννης Παπαϊωάννου
Μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ 
και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ


Δεν θέλουμε υπονομευτές στις ενώσεις μας.

Αν και για κάποιους συναδέλφους μας, τα όσα συνέβησαν στην Ένωση Στρατιωτικών περιφέρειας Θεσσαλίας μοιάζουν να είναι δείγμα ενός κάκου συνδικαλισμού ή ίσως και καρεκλοθηρίας ήρθε η ώρα δώσουμε εξηγήσεις για την θέση μας με πλήρη σαφήνεια.

Για εμάς τους στρατιωτικούς στην περιφέρεια Θεσσαλίας όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην ΕΣΠΕΘ ήταν αποτέλεσμα μιας δομικής στροφής στην στρατηγική της ένωσης η οποία επιχειρήθηκε να συμβεί πέρα από την βούληση της Γενική συνέλευσης και των συναδέλφων μας.

Επιχειρήθηκε από το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ η προσκόλληση της ένωσης μας δίπλα σε μια πιο δραστήρια ένωση -όπως αυτή της Ηπείρου-, και μαζί με την ένωση της κεντρικής Μακεδονίας ο σχηματισμός διχαστικού μετώπου κατά της ομοσπονδίας και του πρόεδρου της Ανέστη Τσουκαράκη. Σχετικό σχόλιο για το θέμα έγραψε το onalert.gr και δεν διαψεύστηκε από κανέναν.

Είναι προφανές ότι ούτε ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ, ούτε και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ αλλά ούτε κάνεις μας δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Κάνεις μας δεν εκλέχτηκε για να σχηματίζει «μέτωπα» εναντίον της ομοσπονδίας και του Πρόεδρου της.

Όσοι συμμετέχουμε ή παρακολουθούμε τις ενώσεις από την αρχή μπήκαμε σε αυτές μετά τις ιστορικού χαρακτήρα νίκες του Ανέστη Τσουκαράκη και του ΣΥΣΜΕΔ στον Άρειο Πάγο. Μπήκαμε για να τον βοηθήσουμε συγκροτώντας τα τοπικά «παραρτήματα» της Ομοσπονδίας που επρόκειτο να συγκροτηθεί. Κινηθήκαμε στα βήματα των ομοσπονδιών των ΣΑ και ο στόχοι μας ήταν προφανείς και πεντακάθαροι για όλους.

Για αυτά τα αυτονόητα ψηφιστήκαμε από τα στελέχη. Αυτά συμφωνήσαμε όλοι μαζί. 

Όμως οι διαθέσεις κάποιων άλλαξαν στην διαδρομή και φτάσαμε σήμερα να έχουμε κάτι σαν ημιαυτόνομες ενώσεις που δρουν ως τοπικά κάστρα, και εντός αυτών ορισμένοι εκλεγμένοι -φορώντας την στολή του αξιώματος τους-, να συμπεριφέρονται σαν τοπικοί φεουδάρχες, και να συγκροτούν μέτωπα, τα οποία είναι τουλάχιστον υπονομευτικά για την Ομοσπονδία μας. 

Σε ότι αφορά την Θεσσαλία -για την οποία έχουμε λόγο- είναι προφανές δεν μπορούσε να συμβεί καμία τέτοιας κλίμακας δομική αλλαγή στόχων της ΕΣΠΕΘ, χωρίς να ερωτηθούν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Θεσσαλία. 

Άμεσα λοιπόν, και πριν είναι πολύ αργά υπήρξε η δημόσια διαφοροποίηση μου ως Μέλος του ΔΣ και η συγκρότηση από εμένα ομάδας στα πλαίσια της ΕΣΠΕΘ. Ο στόχος μας ήταν να αναδειχτεί το θέμα και να προλάβουμε τα χειρότερα. Να ξυπνήσουμε τον κοιμώμενο γίγαντα, να προκαλέσουμε αντιδράσεις και συσπείρωση στην Θεσσαλία υπέρ της ενότητας της ΠΟΕΣ και του Τσουκαράκη. 

Τα καταφέραμε. 

Το μέτωπο των τριών ενώσεων όσον αφορά το σκέλος της ΕΣΠΕΘ ακυρώθηκε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του. Η αποκάλυψη του σχεδιασμού ήταν καταλυτική. Η ομαδική παραίτησητων 7 από το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ που ακολούθησε ήταν η μόνη λύση που είχαν. 

Ακόμη όμως και η ανακοίνωση της παραίτησης είχε ως στόχο την Ομοσπονδία των Ελλήνων στρατιωτικών και όχι εμένα. Αν εγώ ήμουν το πρόβλημα μπορούσαν να με εγκαλέσουν στα όργανα της ΕΣΠΕΘ. Επιπλέον είναι προφανές ότι μόνος μου δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να προκαλέσω τις παραιτήσεις 7 μελλών του ΔΣ. 
Έτσι όλη η σχετική ανακοίνωση της παραίτησης, παρόλο που αναφέρει το όνομα μου, υποδεικνύει ως υπεύθυνη και υπόλογη για έμενα την ΠΟΕΣ, ενώ βάλει συνεχώς εναντίον της. 

Οι παραιτήσεις των Μελών του ΔΣ βάση του καταστατικού μας ισχύουν αυτοδικαίως. Η ΕΣΠΕΘσήμερα είναι χωρίς ΔΣ και προχωράμε σε Γενική συνέλευση ώστε να οριστεί ημερομηνία εκλογών νέου. 

Βασικός στόχος της ΓΣ θα είναι να μην επιτραπεί σε κανέναν να τοποθετήσει την ΕΣΠΕΘ τώρα ή στο μέλλον ως «τσόντα» σε κάποιο υπονομευτικό μέτωπο. Αυτό θα ζητήσουμε να περάσει στο καταστατικό μας –και ίσως στα καταστατικά όλων των ενώσεων- ώστε να τελειώνουμε οριστικά με τέτοια φαινόμενα ξένα προς τα ήθη των στρατιωτικών.

Ως μέλλος του ΔΣ και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ στην Θεσσαλία, μαζί με τους Στρατιωτικούς της Θεσσαλίας δεσμευόμαστε δημοσίως να στηρίξουμε την Ομοσπονδίας μας την ενότητα της και τον Πρόεδρο της με κάθε τρόπο.

Παρακαλούμε όλους όσους θέλουν να έχουν ρόλο στην ΕΣΠΕΘ να υποβάλουν αντίστοιχη δήλωση πριν την Γενική συνέλευση. Αν κάποιος θέλει να υπονομεύει την Ομοσπονδία μας μέσα από την ΕΣΠΕΘ τότε δεν έχει θέση στην ΕΣΠΕΘ ούτε στην Γενική συνέλευση μας.

Όλοι μαζί στην ΓΣ της ΕΣΠΕΘ για να στηρίξουμε την Ομοσπονδία.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis