Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 28/10/2017

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. που διέμενε στο Ελληνικό και εργαζόταν περιστασιακά σε τοπικό καφενείο είναι ο αντιεξουσιαστής που συνελήφθη σαν αποστολέας δεμάτων βομβών σε Ευρωπαίους ηγέτες και άλλες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και εκείνου που προκάλεσε τον περασμένο Μάιο τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. 

Στο σπίτι που είχε ενοικιάσει - με πλαστά στοιχεία ταυτότητας - ο 29χρονος, στην οδό Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε πολλά μασούρια δυναμίτιδας , ειδικές καλωδιώσεις για τα δέματα βόμβες, αλλά και τάπερ με εκρηκτικά που παραπέμπει σε προηγούμενη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και αναφορές στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος". 

[custom:google-ads]

Ακόμη βρέθηκαν πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε επιθέσεις σε νέους στόχους. 

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί δύο τρεις συνεργούς του που πιθανόν τον υποβοήθησαν στην αποστολή των δεμάτων βομβών ενώ εξετάζουν και τυχόν σχέση του με την Πόλα Ρούπα και άλλα δραστήρια μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στο Πολυτεχνείο ενώ συμμετείχε (σσ με άλλα περίπου 20 άτομα) σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, τον 2012, στα πλαίσια συμπαράστασης σε κρατούμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε στα ίχνη του μετά από στοιχεία που προέκυψαν από τις αποστολές των δεμάτων βομβών και άλλα δεδομένα παρακολουθήσεων που συγκεντρώθηκαν μετά το δέμα βόμβα στον κ. Παπαδήμο. 

Ωστόσο είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ γιατί μέχρι το 2015 εμφανιζόταν στο επισκεπτήριο κρατουμένων αντιεξουσιαστών στις φυλακές Κορυδαλλού και από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του. 

Φέρεται να παρακολουθείτο στενά τις τελευταίες εβδομάδες. 

Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί οι διωκτικές και δικαστικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης ως ύποπτο για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Ωστόσο το μέγεθος του οπλοστασίου που προέκυψε από την σημερινή έρευνα που υπήρξε σήμερα το πρωί εξέπληξαν ακόμη και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 29χρονος αποτελούσε μία νέα επιλογή των «Πυρήνων» ή άλλης ένοπλης ομάδας όπως είχε συμβεί και του αναρχικού με τον κωδικό «Ιάσονας» που ήταν άγνωστος στις αρχές και είχε υποβοηθήσει το σχέδιο απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού πριν από τρία χρόνια.

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis