Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 06/01/2015

 

Ο τρομοκράτης «Θεοχάρης», ο... υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, ο... αποσπασμένος στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού των πετρελαιοφόρων γνωστού εφοπλιστή, όπως έλεγε ο 30χρονος ενοικιαστής της γιάφκας της Αναβύσσου, είχε συχνούς τραυματισμούς στα πόδια και... δυσκολία στο περπάτημα! 
 
Αυτό το γνώρισμα, που επισημαίνεται στις καταθέσεις πολιτών, που ήρθαν αντιμέτωποι μαζί του, προκάλεσε ακόμη εντονότερα το ενδιαφέρον των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Η ιδιόμορφη περπατησιά του, πιθανότατα θα αποτελέσει ξεχωριστό αντικείμενο ερευνών, αφού άτομο με τα χαρακτηριστικά του και ιδιαίτερο βάδισμα ήταν ο δράστης της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013. 
 
Η γειτόνισσα (φαρμακοποιός που λάμβανε το νοίκι) αναφερόμενη στον 30χρονο κατέθεσε πως της είχε πει ότι έχει γεννηθεί το 1975, έχει καταγωγή από την Κρήτη και εργάζεται στο Λιμενικό Σώμα. Τον προσδιόρισε σε ύψος περίπου στο 1,85 ηλικίας περίπου 40 ετών με σκουρόχρωμο δέρμα, ενώ είχε δει τατουάζ στην κνήμη του ενός ποδιού, χωρίς να θυμάται το σχέδιο, και στο ύψος του καρπού ενός χεριού του.
 
Τις φορές που τον είχε δει είχε τραυματισμούς στα πόδια ή δυσκολία στο περπάτημα και τις έλεγε ότι τραυματιζόταν συχνά λόγω των δύσκολων συνθηκών της δουλειάς του στο λιμενικό.
 
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατέθεσε ότι η πρώτη κλήση για την ενοικίαση έγινε στις 15 με 25 Μαΐου του 2014. Ο 30χρονος ενοικιαστής συστήθηκε ως «Θεοχάρης Χρυσάκης» από την Κρήτη και είπε ότι εργαζόταν στο Λιμενικό αλλά είχε αποσπαστεί στον εφοπλιστή, ενώ η ταυτότητά του είχε εκδοθεί από Α.Τ. της Μάνδρας. Δήλωσε παντρεμένος, ενώ εμφανίστηκε στο ραντεβού ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι θέλει το σπίτι, διότι του αρέσει πολύ λόγω της ησυχίας στην περιοχή και άρεσε στη σύζυγό του, Μαρία, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αυτό θα της έκανε καλό.
 
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο συνεργός του Ξηρού απέφευγε να κάνει μισθωτήριο συμβόλαιο και να πληρώνει ο ίδιος τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ. Ο ενοικιαστής χρησιμοποιούσε ένα Renault DCV και είχε συστήσει τον Ξηρό στον ιδιοκτήτη ως Νίκο.
Άλλος μάρτυρας είχε δει τον νεαρό, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 3 φορές, να φθάνει στη γιάφκα της Αναβύσσου με μία μαύρη μηχανή με άσπρα γράμματα στο πλάι. 
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετούν σε υψηλό επίπεδο το ρόλο του συγκεκριμένου νεαρού, τόσο στις προπαρασκευαστικές ενέργειες αλλά και στην επιχειρούμενη ανατίναξη των φυλακών. Είναι και αυτός «καθαρός», αλλά πλέον παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά κινήσεων και τρόπου ζωής αντίστοιχα με αυτά του πρόσφατα συλληφθέντα Αντώνη Σταμπούλου, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis