Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:57 | 17/06/2020

Καταδικασμένος σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, για ηθική αυτουργία στην άγρια δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε ρέμα στην περιοχή της Ροδιάς, είναι ο κρατούμενος που απέδρασε την Τρίτη από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο  37χρονος που εκτελούσε χρέη «αρχιμάγειρα» στις φυλακές, κάποια στιγμή μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα φορτηγό τροφοδοσίας με φρούτα. Ο κρατούμενος «τρύπωσε» στις 8.30 το πρωί στο φορτηγό και γρήγορα οι κρατούμενοι έβαλαν μπροστά του πολλά καφάσια για να μη φαίνεται. Ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος στα μαγειρεία δεν αντιλήφθηκε το συμβάν, με αποτέλεσμα το φορτηγό να φύγει μαζί με τον κρατούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης τέσσερα άτομα. Οι τρεις άνδρες, αλλά και μία γυναίκα που ήταν φίλη του επιχειρηματία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε αθώα την γυναίκα ενώ καταδίκασε τους υπόλοιπους τρεις με τις εξής ποινές: ισόβια κάθειρξη στον συνέταιρο και τον φίλο του και 12 έτη ποινή κάθειρξης σε 27χρονο σήμερα άνδρα καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμού βίου.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε προσδιοριστεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό στο Ηράκλειο, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2017 το πτώμα του επιχειρηματία από την Αθήνα, Ιάκωβου Εμμανουήλ, εντοπίστηκε σε ρεματιά στην περιοχή της Ροδιάς Ηρακλείου, ενώ λίγα μέτρα μακριά ήταν το αυτοκίνητό του. Όπως διαπιστώθηκε, ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ενώ οι έρευνες των Αρχών “έδειξαν” ότι σε άλλο σημείο δολοφονήθηκε και αλλού εντοπίστηκε.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis