Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 06/06/2018

Ο «Θεοχάρης», όπως ήταν το ψευδώνυμο του 40χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής που φυλακίστηκε για την συμμετοχή του στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», συνοδοιπόρος του Χριστόδουλου Ξηρούκαι της 22χρονης συγκατηγορούμενης τους, ήταν ο τελευταίος ενοικιαστής του διαμερίσματος στον Κολωνό, σε κρύπτη του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι, σφαίρες και μία χειροβομβίδα.

Η απεντόμωση και απολύμανση οδήγησε στον… οπλισμό!

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2016 το σπίτι όπου διέμενε κατά το παρελθόν νοικιάστηκε ξανά. Οι τωρινοί του ενοικιαστές ωστόσο αποφάσισαν πρόσφατα να κάνουν απολύμανση και τελικά αντί για… κατσαρίδες εντόπισαν βαρύ οπλισμό σε ειδική κρύπτη κάτω από τον νιπτήρα της κουζίνας του σπιτιού. Ο Αλβανός έμενε στο σπίτι στον Κολωνό ως το 2015 όταν και συνελήφθη. Οι αστυνομικές αρχές ενημερωθήκαν άμεσα και ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια ή εάν πρόκειται για «καθαρά» όπλα.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός κρατούμενος φέρεται να είχε στρατολογηθεί από απότακτο στέλεχος της ΕΚΑΜ, είχε προβεί σε ενοικιάσεις σπιτιών και βοηθούσε την τότε 22χρονη, που είναι κατηγορούμενη  για το  στήσιμο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος», στην χαρτογράφηση διαδρομών και προμήθεια ύποπτων υλικών. Επρόκειτο για το σχέδιο που είχε ετοιμαστεί για ανατίναξη μέρους του εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με «υπερ-κανόνι» και τη συνεργασία του μέλους της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλου Ξηρού.

Η ποινική συνεργασία τότε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώθηκε μέσω κάποιων σημειώσεων-«θησαυρό», σε κάποια από τις οποίες μνημονεύεται ως εξής: «Είναι… 1.000 φορές καλύτερα να δουλεύεις με ποινικούς. Είναι πιο συνεργάσιμοι και πιο αποτελεσματικοί».  Μέλη έγκλειστων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, απαξίωναν σε αυτές τον Χριστόδουλο Ξηρό, και φαίνεται να ήθελαν να τον «πετάξουν έξω» από την γιάφκα της Αναβύσσου, αλλά εξέφραζαν επιφυλάξεις για μια τέτοια ενέργεια λέγοντας ότι «θα μιλήσει στην αστυνομία και θα μας… τσιμεντώσουν στις φυλακές για άλλα 15 χρόνια».

Από τις εκατοντάδες ηλεκτρονικές σημειώσεις αποτυπώνονταν ξεκάθαρα οι διεργασίες από ελεύθερα μέλη της οργάνωσης, δηλαδή την 22χρονη και τους ποινικούς συνεργάτες, για την τοποθέτηση της μεγα-βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού και την ταυτόχρονη επίθεση με καλάσνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες για την απόδραση των Πυρήνων και ηγετικών στελεχών της Greek Mafia. Ξεκάθαρες ήταν και οι οδηγίες προς την 22χρονη για την αγορά εκρηκτικών, προετοιμασία εκρηκτικής ύλης, κλοπή οχημάτων, ενοικίαση σπιτιών, προμήθεια οπλισμού και κατόπτευση στόχων.

Σε ένα από τα «γράμματα» γινόταν μνεία ότι, όλα τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια της Αναβύσσου και του Λουτρακίου, ήταν οπλισμός της Συνωμοσίας και τα οικήματα γιάφκες της που αναφέρονταν κωδικοποιημένες ως «Κ1» και «Κ2». Οι σχετικές σημειώσεις αποκάλυπταν πλήρως τους «ενδιάμεσους» ποινικούς προμηθευτές εκρηκτικών, καλάσνικοφ, του αντιαρματικού RPG και των ρουκετών, καθώς και όλη σχεδόν τη διαδρομή τους.

Σε συνδετικό κρίκο, ανάμεσα σε Greek Mafia και νεοτρομοκρατία, είχε αναδειχθεί ο 57χρονος απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ. Η ισχυρή εμπλοκή του επιβεβαιωνόταν από τηλεκάρτες και ιδιόχειρα σημειώματα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου. Οι τηλεκάρτες φαίνεται να είχαν χρησιμοποιηθεί από τον Χριστόδουλο Ξηρό, ίσως και την 22χρονη.

 Οι αστυνομικοί είχαν «ανασύρει» τις κλήσεις και εντόπισαν κάποιες από αυτές να έχουν γίνει προς κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ. Από την ανάλυση κλήσεων προέκυψε ότι ο «Θεοχάρης», είχε θέσει σε λειτουργία τη συγκεκριμένη σύνδεση κινητού τηλεφώνου την 1η Ιανουαρίου 2015 και τη διατήρησε ενεργοποιημένη μέχρι την 3η Ιανουαρίου, ημέρα της σύλληψης του Χρ. Ξηρού. Το διάστημα των 48 ωρών που μεσολάβησε, ο «Θεοχάρης» δέχτηκε και πραγματοποίησε τηλεφωνικές κλήσεις από και προς το κινητό τηλέφωνο του πρώην ΕΚΑΜίτη συνεργού του. Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, η τελευταία κλήση του «Θεοχάρη» προς τον Πατουχέα είχε γίνει 10 λεπτά μετά την πρώτη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο της είδησης σύλληψης του «Μανώλη της 17Ν».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis