Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 08/04/2020

Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Παράταξης Αστυνομικών Ν. Ηρακλείου

Όλο αυτό το καιρό βλέπουμε συναδέλφους συνδικαλιστές, να διεκδικούν το επίδομα ή  αλλιώς δώρο του Πάσχα,  το οποίο δόθηκε δικαίως στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υπαλλήλους πολιτικής προστασίας. Άλλοι πάλι συνδικαλιστές, ανέφεραν πως λόγω της πανδημίας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσουμε. Ακούσαμε επίσης απόψεις συνδικαλιστών για να δοθεί το επίδομα μόνο στους μάχιμους και όχι στους μη μάχιμους, ποιος θα τους διαχωρίσει όμως δεν μας είπαν, χωρίς σχέδιο και με ποια κριτήρια αυτή την ώρα είναι απορίας άξιο, δεν φτάνουν τόσες αντιπαραθέσεις μεταξύ μας να προσθέσουμε κι άλλες. 

Όσον αφορά το επίδομα επικινδυνότητας  που πολλοί υποστηρίζουν ότι αν το λάβουμε, θα πρέπει να τον λάβουν μόνο οι συνάδελφοι της πρώτης γραμμής πρέπει να γίνει σχεδιασμός εξ αρχής, γιατί τα ερωτήματα είναι πολλά, θα το λάβουν μόνο οι υπηρεσίες ΜΑΤ -ΥΜΕΤ, ΤΑΕ, ΟΠΚΕ, Άμεσης Δράσης, ΔΙ.ΑΣ., Ζήτα κλπ. που αναμφισβήτητα το δικαιούνται; Οι υπηρετούντες σε θέσεις αξιωματικών υπηρεσίας δεν πρέπει να θεωρηθούν πρώτης γραμμής; Οι εποχούμενες και οι πεζές περιπολίες των Αστυνομικών Τμημάτων; Οι συνάδελφοι της Τροχαίας και αυτοί που επιτηρούν τις  Εθνικές Οδούς;Οι συνάδελφοι των Υπηρεσιών της Ασφάλειας;Οι συνάδελφοι των υπηρεσιών των Μεταγωγών; Οι συνάδελφοι των Αεροδρομίων; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Αν ήρθε η στιγμή να ανοίξει ο διάλογος για διαχωρισμό μάχιμων ή μη, τότε πρέπει να γίνει στην ορθή βάση, σε διαφορετική περίπτωση τα ερωτήματα είναι πολλά και ο τρόπος που τα χειριζόμαστε δείχνει προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα, καθώς φαίνεται ότι καλλιεργούμε το διχασμό μεταξύ μας, χωρίς σχεδιασμό αλλά λειτουργώντας με ατομικά "πυροτεχνήματα'' λόγου, εξυπηρετώντας ευκαιριακά συμφέροντα. 

Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές, αλλά θα πρέπει να διευκρινίσουμε μεταξύ μας, ποιος είναι ο ρόλος μας ως συνδικαλιστές, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους λόγους; Κανείς μας δεν επαιτεί για επιδόματα αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας, αλλά πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι οι συνάδελφοι μας, όπου και αν τους ζητήθηκε ήταν παρών όπως επιτάσσει το καθήκον τους, αδιαμαρτύρητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στα γεγονότα του Έβρου, στα νησιά αλλά και τώρα στην πανδημία. Πάντα στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων, έχουν ανασταλλεί οι άδειες τους και εκτός όλων των καθηκόντων τους, έχουν επιφορτιστεί επιπρόσθετα και κατ' αποκλειστικότητα σχεδόν τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 Ακόμα και όλοι οι συνάδελφοι να μας έλεγαν ότι δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις και σίγουρα δεν θα μας σώσει κανένα επίδομα, άλλωστε όλοι τους έχουν μάθει στα λίγα, θεωρούμε ύψιστο Χρέος μας σαν συνδικαλιστές, να απαιτήσουμε για όλους τους συναδέλφους μας χωρίς διακρίσεις, με γενικό σχεδιασμό από τους αρμόδιους το καλύτερο για αυτούς, γιατί είναι τιμή μας που τους εκπροσωπούμε και μας έχουν κάνει περήφανους με τη στάση τους όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε σίγουροι ότι και η κοινωνία αλλά και η πολιτεία έχουν αντιληφθεί ποιο είναι το σωστό και το ηθικό, εμείς ακόμα;;;;;; 

 
Συνδικαλιστική Παράταξη Αστυνομικών Ν. Ηρακλείου "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis