Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 14/01/2020

Έξι τραυματίες αστυνομικοί ο απολογισμός της επιχείρησης του Σαββάτου στο Κουκάκι μετά από επανακατάληψη κτιρίου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους από καρδιάς.

Με αφορμή τις εξελίξεις που ακολούθησαν από το γεγονός, έχει ξαναφουντώσει στα κανάλια η συζήτηση από δημοσιογράφους, «συνδικαλιστές των στούντιο» κι άλλους, με κύριο αίτημα την ένταση της καταστολής. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις αξιοποιούν τέτοια γεγονότα με σκοπό -εν τέλει- να κλιμακώσουν την καταστολή ενάντια στο λαό. Οι αντιδράσεις αυτές μόνο αθώες δεν είναι. Στόχο έχουν αφ’ ενός να εκφράσουν τη βούληση των εκάστοτε κυβερνήσεων, ώστε να μας χρησιμοποιήσουν απέναντι στο λαό, να μας βάλουν δηλαδή απέναντι στους οικείους μας (πλειστηριασμοί, διαδηλώσεις κατά της φτώχειας κ.α.), Αφ’ ετέρου να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα τεκταινόμενα, τις πολεμικές ιαχές που ακούγονται στην ευρύτερη περιοχή κ.τ.λ.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιες ομάδες που ανήκουν στον επονομαζόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο», με τις δράσεις τους, όπως διαχρονικά έχει αποδειχθεί, όχι μόνο δεν καταφέρνουν τίποτα, αλλά αντίθετα δίνουν πάτημα στις κυβερνήσεις για κλιμάκωση της καταστολής.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis