Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:01 | 18/10/2016

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά τη ΝΔ να προηγείται. Για να επιβεβαιωθούν βεβαίως -κάτι που έχει χρόνια να συμβεί- πρέπει να γίνουν εκλογές. Το να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ όταν θα γίνουν εκλογές δεν είναι διόλου απίθανο σενάριο, αλλά αυτό που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα είναι, αν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά ήδη από “κύκλους” της ΝΔ έχουν αρχίσει να “μοιράζονται” υπουργικά κοστούμια…Είναι …έθιμο κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης που προσδοκά να γίνει κυβέρνηση.

Το όνομα του Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ λοιπόν ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Οικονόμου γνωρίζει το ΥΠΕΘΑ, γιατί είχε εργαστεί εκεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, μαζί με άλλα νέα τότε παιδιά, όπως ο συγχωρεμένος Διονύσης Καλογερόπουλος. Ο ίδιος απαντώντας στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο που τον χαρακτήρισε “δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου”, είχε πει ότι είχε εργαστεί στα αθλητικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ, εκείνη την εποχή. Όπως και να ΄χει γνωρίζει τον χώρο του ΥΠΕΘΑ έστω και μέσω αθλητικών προγραμμάτων. Μετά από το ΠΑΣΟΚ, το Άρμα Πολιτών και τη ΔΗΜΑΡ, βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και στα βουλευτικά της έδρανα.

Το όνομά του ακούγεται ίσως και λόγω της νομικής  βοήθειας που λένε ότι παρείχε για την σύνταξη καταστατικών συλλόγων  στρατιωτικών που “πολέμησαν” την νόμιμη πλέον Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Οι σύνδεσμοι αυτοί τώρα είναι με βάση το νόμο που ψηφίστηκε θα πρέπει να εκλείψουν. Μέλη τους επιχειρούν να ενταχθούν με μάλλον παράδοξο τρόπο στις υπάρχουσες Ενώσεις και στην ΠΟΕΣ. Η αποστολή …εξώδικων, η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και η διαρκής εκτόξευση απειλών για προσφυγή στα δικαστήρια για ψύλλου πήδημα, έχουν προκαλέσει μεγάλα ερωτήματα στους στρατιωτικούς.

Όμως αυτό είναι το λιγότερο. Με αφορμή όσα έγιναν στην γενική συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, υπάρχει πλέον η πρόθεση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι όποιοι δεν σέβεται το νόμο και τις διαδικασίες που προβλέπονται απ΄ αυτόν, θα ΄χουν θέμα. Κι όχι μόνο αυτό. Με αφορμή τα γεγονότα είναι πλέον οριστική η απόφαση να διερευνηθούν υποθέσεις που θα μας πάνε αρκετά χρόνια πίσω και θα κάνουν πολύ κόσμο να ΄χει ανήσυχο ύπνο.

Η ΝΔ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θ΄αλλάξει τον νόμο Καμμένου που προβλέπει την αναγνώριση και νομιμοποίηση της ΠΟΕΣ ως μοναδικού φορέα μέσω του οποίου θα μπορούν να εκφράζονται οι στρατιωτικοί. Με τι θα τον αντικαταστήσει δεν είναι γνωστό και το πιθανότερο είναι ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει.

Η ΝΔ βέβαια πριν καταλήξει ποιον θα κάνει ΥΕΘΑ όταν και αν κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να διαμορφώσει μια πολιτική για τον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και την υπόθεση με την έκφραση και εκπροσώπηση των στρατιωτικών για τα εργασιακά τους θέματα. Όσο δεν εκφράζει σαφή θέση τόσο θα είναι ευάλωτη σε σενάρια που τη εμπλέκουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε αμφιλεγόμενες κινήσεις στον χώρο των στρατιωτικών.

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis