Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 11/04/2016

Η έκρηξη βίας στην Ειδομένη έχει υπευθύνους αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ., δείχνοντας για άλλη μία φορά αλληλέγγυους και μέλη παράξενων ΜΚΟ, που ακόμη δεν μπορούν να εντοπίσουν.

Από νωρίς το πρωί Κυριακής υπήρχε η πληροφορία για κάλεσμα συνάντησης προσφύγων προκειμένου να περάσουν τα σύνορα. Οι ύποπτοι, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είναι κυρίως αλλοδαποί υπήκοοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί που με διάφορα φυλλάδια, γραμμένα στην αραβική γλώσσα, επιχείρησαν και πάλι να πείσουν τους μετανάστες να προχωρήσουν μαζικά προς τα σύνορα.

Τα συγκεκριμένα άτομα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επίδοση ψηφίσματος από πενταμελής ομάδα προσφύγων, για το άνοιγμα των συνόρων, προκάλεσαν την ένταση και την γενικευμένη σύρραξη, όταν οι σκοπιανές αρχές επέμειναν πως τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι, είναι κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων, μένουν κυρίως στη Γευγελή, αλλά πηγαινοέρχονται στην Ειδομένη. Ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν τα συγκεκριμένα άτομα και να τα απομακρύνουν από τον καταυλισμό, ακόμη και να τα συλλάβουν στην περίπτωση που στοιχειοθετούνται κατηγορίες.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στη real news, έκανε λόγο για καλές και κακές ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, και πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι. Τόνισε πως εργάζονται σε αυτές άνθρωποι με ανθρωπιστική αντίληψη αλλά ο σκοπός τους είναι το χρήμα.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis