Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:01 | 22/12/2017

Την Oμάδα Λαϊκών Αγωνιστών που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Eurobank, το υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, ένα κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου διεξάγονται πλειστηριασμοί. Η συγκεκριμένη οργάνωση έδρασε και στις προηγούμενες επιθέσεις με τον ίδιο τρόπο, δύο άτομα με μοτοσικλέτα και τσάντα με βόμβα. Η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει η τρομοκρατική επίθεση να συνδέεται και με την υπόθεση Γιαγτζόγλου τον 29χρονο που συνδέεται με την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. 

[custom:google-ads]

H βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών έγινε στις 3:25 τα ξημερώματα. Το κτίριο  βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Είχαν προηγηθεί στις 02:50 δύο τηλεφωνήματα αγνώστου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.  Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και πραγματικά στις 03:25 έγινε η έκρηξη.  Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: "Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα" και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο, ενώ στο Εφετείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.  Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση ενώ προκάλεσε ζημιές στο κτήριο του Εφετείου, έσπασαν τζαμαρίες έως και στον έκτο όροφο αλλά και στα παρακείμενα κτήρια.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα. Ο φύλακας είδε δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή να την αφήνουν στα σκαλοπάτια του Εφετείου και να εξαφανίζονται, πιθανώς με κατεύθυνση προς του Γκύζη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι στις 2:50 δύο άτομα τηλεφώνησαν σε δύο μέσα ενημέρωσης και προειδοποίησαν για βόμβα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Υπάρχουν αρκετές ζημιές που κυρίως εντοπίζονται στην είσοδο. Αναμένεται στο σημείο η σήμανση. Υπάρχει υλικό από κάμερες της περιοχής που θα εξεταστεί. Η μαρτυρία για δύο άτομα θα εξεταστεί. Υπάρχουν ζημιές και σε απέναντι κτίρια, σε τζαμαρίες. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα για την τρομοκρατική επίθεση είναι ανοικτά. 


 

 

 

 

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis