Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 04/01/2018

Από τα ιδρυτικά μέλη του «Ρουβίκωνα» και με ηγετικό ρόλο, είναι ο Έλληνας που βρισκόταν και πολεμούσε στη Ράκκα εναντίων τζιχαντιστών. 

Το άτομο αυτό επέστρεψε πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα και τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» με κείμενό τους στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου το «καλωσορίζουν» και ανακοινώνουν την επιστροφή του. 

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών για νεαρό που αποτελούσε ένα από τα βασικά μέλη του «Ρουβίκωνα», ενώ έφυγε από την Ελλάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. 

[custom:google-ads]

Είχε πάρει μέρος σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις της αναρχικής ομάδας, ενώ συνολικά είχε συλληφθεί πέντε φορές και είχε προσαχθεί έξι φορές. Ανάμεσα στις επιθέσεις που συμμετείχε ήταν το ιταλικό προξενείο η πρεσβεία του Μεξικό, το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη παραμονές της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά και τα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Συγγρού και τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στη Σταδίου. Επίσης ήταν μαζί με τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που είχαν εισβάλει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ αλλά και στα γραφεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ στο Μαρούσι. 

Μάλιστα, στο κείμενο υπάρχουν και δυο φωτογραφίες στις οποίες απαθανατίζεται το συγκεκριμένο άτομο ανάμεσα σε γκρεμισμένα κτίρια, να κρατά ένα αυτόματο όπλο και στον τοίχο δίπλα του είναι γραμμένες με μαύρη μπογιά οι λέξεις «Ρουβικωνας Ράκκα 2017». 

roubi1

Πάντως παρά το γεγονός ότι ο «Ρουβίκωνας» γράφει θριαμβευτικά σχόλια για τον "σύντροφο της συλλογικότητας τους", στις φωτογραφίες έχουν φροντίσει να καλύψουν το πρόσωπό του ενώ στο κείμενο δεν κάνουν καμία αναφορά για τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ούτε καν για το αν είχε γίνει γνωστός στην περιοχή με κάποιο ψευδώνυμο. Στο κείμενο που δημοσίευσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά:

".....Ο σύντροφος μας βρέθηκε στην γραμμή του μετώπου από την αρχή ως το τέλος της απελευθέρωσης της Ράκκα από το Ισλαμικό κράτος. Σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο, ως τοπογραφία, κλίμα, ανθρώπους, πολιτισμούς. Πήρε μέρος σε ένα τακτικό αστικό πόλεμο με όρους Β παγκοσμίου πολέμου, έχοντας από την άλλη πλευρά αποφασισμένο και ανορθόδοξο εχθρό. Έγινε συμμέτοχος μιας νικηφόρας μάχης που θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να επιστρέψουν στα χαλάσματα για να ξαναχτίσουν χωρίς τουλάχιστον να βιώνουν και τον ζόφο της θεοκρατίας. Πολέμησε στην ίδια παράταξη  μαζί με μουσουλμάνους, χριστιανούς και άθεους ώστε να διαλυθεί το σκοτάδι της Τζιχάντ και κάθε άλλου θρησκευτικού ολοκληρωτισμού. Μια μάχη που επιπλέον  ενίσχυσε τη θέση του Κουρδικού αγώνα και των όποιων επαναστατικών του προοπτικών. Γιατί στα δεδομένα της Μ. Ανατολής, η Rojava είναι μια επαναστατική κι όχι μόνο ρεαλιστική πρόταση διεξόδου...."

Μίνα Καραμήτρου

Μίνα Καραμήτρου
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis