Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:28 | 11/08/2020

Σύμφωνα με την Lucid Motors, η έκδοση παραγωγής του νέου της μοντέλου Air αναμένεται να έχει ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 832 km (517 miles) σύμφωνα με το αυστηρό πρωτόκολλο μετρήσεων της EPA - μια τιμή που θα αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα παραγωγής. Ενδεικτικά να πούμε ότι το σημερινό ρεκόρ ανήκει στο Tesla Model S Long Range Plus με 647 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Το ηλεκτρικό Lucid Air το πρωτοείδαμε σε μορφή πρωτοτύπου το 2016 και το 2017, όμως προβλήματα στη χρηματοδότηση της εταιρείας καθυστέρησαν την πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής. Μετά από μια νέα επένδυση το 2018, η Lucid Motors επέστρεψε δυναμικά και η πρεμιέρα του μοντέλου προγραμματίστηκε για τον Απρίλιο του 2020 στην Έκθεση Νέας Υόρκης. Η πανδημία οδήγησε σε αναβολή της, με νέα ημερομηνία τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Καθώς η πρεμιέρα πλησιάζει, πληθαίνουν οι πληροφορίες για τον ανταγωνιστή του Tesla Model S και της Porsche Taycan που αναμένεται να εντυπωσιάζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Τα 832 km ηλεκτρικής αυτονομίας επιβεβαιώθηκαν από την ανεξάρτητη FEV North America στο Auburn Hills του Michigan, η οποία δοκίμασε το μοντέλο σε εργοστασιακή κατάσταση. Η Lucid Motors δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τη χωρητικότητα της μπαταρίας του Air η οποία αναμένεται να χρησιμοποιεί τεχνολογία 900 volt εμπνευσμένη από τους αγώνες, καθώς η θυγατρική Atieva είναι ο προμηθευτής μπαταριών για το πρωτάθλημα της Formula E. Γνωρίζουμε επίσης ότι η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης θα είναι κοντά στους 1.000 PS στην έκδοση λανσαρίσματος, με επιτάχυνση 0-96 km/h σε 2,5" και τελική ταχύτητα άνω των 320 km/h.

Όσο για την εμφάνιση, η έκδοση παραγωγής μοιάζει πάρα πολύ με τα αντίστοιχα πρωτότυπα, διατηρώντας τον αεροδυναμικό σχεδιασμό τους (συντελεστής οπισθέλκουσας 0.21 cd) όπως αποκαλύπτει το πιο πρόσφατο teaser.

Περισσότερα θα μάθουμε στην επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στις 9 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: drive.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis