Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:34 | 06/03/2017

Η προαγωγή Ανθυπαστυνόμων στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3686/2008 όπως τροποποιήθηκε-προστέθηκε με το άρθρο 25 του Ν.4058/2012, δημιουργησε το εξής φαινόμενο, ενώ προήχθησαν Ανθυπαστυνόμοι με 26 έτη πραγματικής Υπηρεσίας στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄, κάποιοι άλλοι ομοιόβαθμοί τους, πλην όμως αρχαιότεροι στην επετηρίδα που δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας (26 έτη) παρέμεναν στον ίδιο βαθμό, κάτι που δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 24/97, ήτοι προαγωγές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκ τοτε κατατέθηκαν από εκατοντάδες Ανθυπαστυνόμους αγωγές και προσφυγές στα αρμόδια Διοικητικά Εφετεία, και πολλοι αλλα οχι ολοι (!) δικαιώθηκαν, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες αρχές της ισότητας-ισονομίας και αναλογικότητας όπως ορίζεται ρητά από το Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλλαγή του βαθμολογίου των Ανθυπαστυνόμων και το στοίχημα της Επιτροπής

Σύμφωνα με όλα αυτα δημιουργούνται προβλήματα ευθείας καταστρατηγήσεως της επετηρίδας αφού υπάρχουν Ανθυπαστυνόμοι που προάγονται στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ χωρίς αξιολογικό κριτήριο ανώτεροι των αρχαιοτέρων τους στο βαθμό.

Άραγε τι χρειάζονται επιτροπές των επιτροπων για το αυτονόητο;

Οι κύριοι Αξ/κοι των επιτροπών θα ανέχονταν κατι παρόμοιο να συμβεί στην επετηρίδα τους;

Ποιο είναι το παράδειγμα που προάγουν στο προσωπικό με την συνολική στάση τους στο θεμα αυτο;

** Το ανωτέρω κείμενο εστάλη από αναγνώστη - αστυνομικό στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis