Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 13/10/2016

Επανάληψη του σχεδίου «Φοίνικας» φοβάται η ΕΛΑΣ μετά την ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για την βομβιστική επίθεση στα Εξάρχεια με στόχο την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, μετά και την ρητή αναφορά σε «Σχέδιο Νέμεσις», που μάλιστα χωρίζεται σε πράξεις. Η πρώτη πράξη είναι προφανώς η ανάληψη της ευθύνης για την χθεσινή έκρηξη. Αυτή η πρώτη πράξη κλείνει με την φράση «Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο "Νέμεσις". Θα επανέλθουμε...».

Ποιο ήταν το σχέδιο «Φοίνικας»

Στις αρχές καλοκαιριού 2013, επανέρχεται η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και το Σχέδιο Φοίνικας (η αναβίωση μέσα από τις στάχτες). Στις 7 Ιουνίου 2013 ανατινάσσεται το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, στη Δάφνη, 12 Ιουνίου γίνεται το ίδιο σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Ναύπλιο. Στην περίπτωση της διευθύντριας, η εντολή φαίνεται να ήταν τρομοκρατική και η τοποθέτηση της βόμβας ποινική.   Μετά τις... 4 πράξεις τους Σχεδίου Φοίνικα, ακολουθούν δύο συλλήψεις αναρχικών στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενων για τις επιθέσεις που καταγράφηκαν στην Ελλάδα. 

Παράλληλα ξεκινούν νέες διώξεις σε όλα τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για ηθική αυτουργία στο «Σχέδιο Φοίνικας». Αρχές Σεπτέμβρη 2013, εξελίσσεται η 6η πράξη με την αποστολή εκρηκτικού φακέλου στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή Δημήτρη Μόκκα, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας. Ο φάκελος είχε σταλεί τον Δεκαπεντάγουστο, αλλά ο δικαστικός λειτουργός ήταν σε καλοκαιρικές διακοπές. Όταν επέστρεψε, μία γυναίκα που είχε παραλάβει την αλληλογραφία του, πηγαίνοντας να την παραδώσει, είδε κάτι παράξενο στον φάκελο και τον πέταξε κάτω με αποτέλεσμα τη μερική ανάφλεξή του.

Τρεις υπουργοί Δικαιοσύνης έχουν δεχθεί επικίνδυνες και απειλητικές επιθέσεις, με εκρηκτικό φάκελο και επιστολές με πολεμικές σφαίρες. Ο Χάρης Καστανίδης έλαβε εκρηκτικό φάκελο τον Φεβρουάριο του 2011 εξαιτίας της «Συνωμοσίας», η «μη δημοσιοποιημένη» αποστολή φακέλου με πολεμική σφαίρα στον Αντώνη Ρουπακιώτη ήρθε το 2012 εξαιτίας του συζητούμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και αργότερα τον Μάιο του 2014 ο Χαράλαμπος Αθανασίου και δικαστικοί λειτουργοί εξαιτίας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Παραλήπτες φακέλου με σφαίρες που είχε φθάσει στον Άρειο Πάγο, ήταν μαζί με τον τότε υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που ασχολούνταν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στις 17 Ιουλίου 2013, οι «Ανυπότακτες Επιθυμίες» ανέλαβαν την ευθύνη για την αποστολή εκρηκτικού φακέλου, που προοριζόταν για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Φάκελο με «εσώκλειστη» 45άρα σφαίρα, είχε λάβει τον Οκτώβριο του 2015 η πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών και αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κα. Άννα Λιγωμένου.

Βόμβες από ποινικούς

Φάκελοι με σφαίρες καλάσνικοφ και αναφορές στον Αλβανό κρατούμενο Αλκέτ Ριζάι είχαν σταλεί πριν από μερικά χρόνια  και σε ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς, ενώ ως αποστολείς εμφανίζονταν δημοσιογράφοι. Τουλάχιστον τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί, που χειρίζονταν σοβαρές ποινικές και οικονομικές υποθέσεις έγιναν στόχος βομβιστικών επιθέσεων, πιθανότατα από κύκλωμα «ενοικιαζόμενων βομβιστών».

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 στον Χολαργό στόχος έγινε το αυτοκίνητο της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση Λαυρεντιάδη, Ιωάννας Χατζάκη. Στις 22 Νοεμβρίου 2012 μασούρι δυναμίτιδας χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση με στόχο την κατοικία της δικαστικού Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι. Η δικαστικός ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που διερεύνησε την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Στις 20 Ιουλίου 2013, δύο άτομα είχαν συλληφθεί, μετά από έκρηξη μεγάλης ποσότητας από μασούρια δυναμίτιδας, στο σπίτι της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Σοφίας Πετράκη, στον Αγ. Κωνσταντίνο Λάρισας. Η Εισαγγελέας ήταν σε άδεια. Η δικαστική λειτουργός χειριζόταν την υπόθεση της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης με ελικόπτερο, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού τον Φεβρουάριο του 2013, από τις φυλακές Τρικάλων και αυτή της απόδρασης των 11 Αλβανών κρατουμένων από τις ίδιες φυλακές, με τις γνωστές θανατηφόρες συνέπειες.

Συνδέεται η επίθεση στον αρχιφύλακα Κορυδαλλού;

Ποινική βόμβα με ενδεχόμενη τρομοκρατική ή αντιεξουσιαστική εντολή τοποθέτησης, εξετάζουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο του αρχιφύλακα φυλακών Κορυδαλλού στο Αιγάλεω.

Τα μασούρια δυναμίτιδας και η πυροδότηση με βραδύκαυστο φυτίλι, φαίνεται να είναι έργο ποινικών, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ωστόσο δεν αποκλείουν οι εντολείς να προέρχονται από άλλο χώρο. Σημειώνουν ότι για την έκρηξη βόμβας που είχε σημειωθεί στις 7 Ιουνίου 2013, με στόχο το αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Μαρίας Στέφη στη Δάφνη, υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι την είχε κατασκευάσει και τοποθετήσει ποινικός που αργότερα συνελήφθη για την συμμετοχή του στο σχέδιο ανατίναξης των φυλακών, γνωστό ως «Γοργοπόταμος». Αυτή την επίθεση είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς  FAI-IRF ως 1η πράξη του Σχεδίου Φοίνικας.

Η δεύτερη πράξη του ίδιου σχεδίου γράφτηκε στις 12 Ιουνίου 2013 με την ανατίναξη αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, ενέργεια που ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση».

Τι κατέθεσε

Ο 55χρονος αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού κατέθεσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει κάποιο περιστατικό που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την επίθεση εναντίον του.

Ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος, που υπηρετεί  ως αρχιφύλακας τα τελευταία πέντε χρόνια, στις 19 Απριλίου 2012, είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους την ώρα που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και πήγαινε στις φυλακές Κορυδαλλού για να αναλάβει υπηρεσία, ενώ λίγους μήνες αργότερα είχε τραυματιστεί με μαχαίρι από κρατούμενο μέσα στο αρχιφυλακείο των φυλακών. Για αυτές τις επιθέσεις είχε υπονοηθεί ότι προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς όμως κάποια από αυτές να έχει εξιχνιαστεί όσον αφορά τους ηθικούς αυτουργούς.

Την περασμένη Άνοιξη το όνομα του αρχιφύλακα μνημονευόταν σε αρκετά κείμενα αντιεξουσιαστών, με αφορμή την μεγάλη επιχείρηση της ΕΚΑΜ και αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής στις φυλακές και κάποιες μεταφορές ποινικών κρατούμενων σε άλλες πτέρυγες. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν λόγο για βομβιστική επίθεση-«μήνυμα», ερευνούν την περιοχή προς αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, ενώ θα «σαρώσουν» τις επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα. Η ενδεχόμενη αποστολή προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της ενέργειας θα αλλάξει τα δεδομένα…

 

 www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis