Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:39 | 06/05/2021

Την Πέμπτη 06 Μαΐου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AEROSERVICES S.A. στην Πάχη Μεγάρων, στην εκδήλωση απόδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) του πρώτου Ελικόπτερου S-70 μετά την ολοκλήρωση εργασιών Γενικής Επιθεώρησης Σκάφους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEROSERVICES S.A. κ. Δημήτριος Δάφνης καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας Lockheed Martin.

Οι εν λόγω εργασίες εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που αφορά το πρόγραμμα FMS για την Εν Συνέχεια Υποστήριξη (Follow On Support) των Ελικοπτέρων S-70, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εκτέλεση Γενικής Επιθεώρησης Σκάφους από πιστοποιημένο εγχώριο επισκευαστικό φορέα.

Τα 11 Ελικόπτερα S-70 εντάχθηκαν στο ΠΝ σταδιακά από το 1994 έως το 2005 και έχουν στο ενεργητικό τους συνολικά περί τις 45.000 ώρες πτήσης. Το ανωτέρω πρόγραμμα ενισχύει σημαντικά την υποστήριξή τους και εξασφαλίζει την υψηλή διαθεσιμότητά τους με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας σε εγχώριους επισκευαστικούς φορείς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis