Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 01/01/2015

Η ταυτόχρονη διεξαγωγή επιχειρήσεων κυβερνοπολέμου και συμβατικού πολέμου είναι ο στόχος ενός μείγματος εκπαιδευτικών τεχνολογιών που ετοιμάζει το Office of Naval Research (ONR) στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το επίσημο επιστημονικό blog του Πενταγώνου, Armed With Science, πεζοναύτες επέδειξαν το εν λόγω «πακέτο» στο πλαίσιο μιας πρόσφατης αμφίβιας άσκησης στα ανοιχτά της Βιρτζίνια.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης Bold Alligator τον προηγούμενο μήνα, πεζοναύτες χρησιμοποίησαν το Tactical Cyber Range για την εξομοίωση εχθρικών επικοινωνιών «κρυμμένων» σε ένα πυκνό, «θορυβώδες» ηλεκτρομαγνητικό φάσμα – ένα τυπικό πεδίο μάχης που θα έβρισκε κανείς στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Οι πεζοναύτες της ΙΙ MEF (II Marine Expeditionary Force) χρησιμοποίησαν τον συνδυασμό δικτύωσης, επικοινωνιών, αισθητήρων, μη επανδρωμένων συστημάτων και τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας του ONR κατά τη διάρκεια ενός σεναρίου αστικής μάχης, κάτι που τους επέτρεψε να συντονίζουν δράσεις κυβερνοπολέμου/ ηλεκτρονικού πολέμου στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Τα σχέδια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων περιλαμβάνουν τη χρήση του Tactical Cyber Range του ONR για την αύξηση των δυνατοτήτων του Joint Information Operations Range που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από διοικητές μονάδων μάχης για τη δοκιμή, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση επιχειρήσεων. Το όραμα είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών χώρων σε όλες τις βάσεις των πεζοναυτών που θα μπορούν να υποστηρίξουν εκπαίδευση «πλήρους φάσματος» (full spectrum) για πεζοναύτες που εμπλέκονται στους τομείς του signals intelligence (SIGINT – παρακολούθηση, αναχαίτιση και ερμηνεία ραδιοσημάτων και σημάτων ραντάρ) και των κυβερνοεπιχειρήσεων.

Μια από τις τεχνολογίες που επεδείχθη για δοκιμές είναι ένα ζεύγος SIGINT/ Cyber augmented reality γυαλιών που επιτρέπουν τη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων χωρίς να επέρχεται «υπερφόρτωση» πληροφοριών στον χρήστη. Τα γυαλιά προβάλλουν στον πεζοναύτη σχετικά δεδομένα έτσι ώστε να μπορούν να διεξάγουν κυβερνοεπιχειρήσεις και παράλληλα να διατηρούν την αντίληψη του χώρου, χειριζόμενοι τα καθορισμένα τους οπλικά συστήματα.

Πηγή:naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis