Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 04/02/2017

Ο 28χρονος Χρήστος πρέπει να είδε τον δράστη που πυροβόλησε τους γονείς του από απόσταση μόλις… ενός μέτρου, στο κεφάλι. Ήταν μαζί τους, όταν οι δολοφόνοι εισέβαλαν στο υπνοδωμάτιο. Κι όμως είναι από τους μοναδικούς αυτόπτες μάρτυρες μια τόσο βίαιης ενέργειας, που δεν μπορεί να βοηθήσει τους αρμόδιους αξιωματικούς δίνοντας στοιχεία που θα έδιναν ώθηση στις έρευνες. Τα σοβαρά νοητικά και ψυχικά προβλήματα δεν του επιτρέπουν να έχει συγκροτημένη σκέψη ή εικόνα που θα μπορούσε να αποτυπώσει, για τις φρικτές σκηνές που εξελίχθηκαν μπροστά τα μάτια του. Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κάλεσαν ψυχίατρο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του 28χρονου Χρήστου, ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

«Μιλάμε για μυαλό ενός 5χρονου στο σώμα ενός 28χρονου αγαθού γίγαντα που πάντα είχε την μητέρα του, φύλακα άγγελο, για την προστασία του ίδιου και των γύρω του» ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός. Στο μεταξύ ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε παραγγελία μεταφοράς του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί, όπου μετά την εξέτασή του αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του.

Η 18χρονη αδερφή του, διάβαζε στο δωμάτιό της, καθώς ήθελε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όταν μπήκαν οι δράστες. Μισάνοιξε την πόρτα είδε από πίσω τους δολοφόνους, επιχείρησε να επικοινωνήσει με την αστυνομία, όταν άκουσε τους δύο πυροβολισμούς. Μετά την πρώτη κατάθεσή της, πήγε να μείνει στον αδερφό της άτυχης μητέρας της, ο οποίος όταν οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος του είπαν ότι «απέκτησε και άλλο παιδί», το αποδέχθηκε στωικά, ενώ είπε ότι θα κινήσουν τις διαδικασίες να πάρουν πίσω από το νοσοκομείο και τον Χρήστο.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής εκτιμούν πως βρίσκονται μπροστά σε μία εισβολή με κίνητρο τη ληστεία που κατέληξε σε δολοφονία. «Έψαξαν όλο το υπνοδωμάτιο και πήραν μόνο το πορτοφόλι του θύματος. Τα υπόλοιπα χρήματα δεν τα βρήκαν» αναφέρουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα 9.500 ευρώ που υπήρχαν στο σπίτι, ο 53χρονος άνδρας τα είχε κρυμμένα στην… ψωμιέρα της κουζίνας.

Με τη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας και ατόμων του φιλικού και επαγγελματικού κύκλου  επιχειρούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής να δώσουν απάντηση στην ερώτηση, πως οι δύο δολοφόνοι μπήκαν αρχικά στην πολυκατοικία και κυρίως στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Περιστέρι. Η λύση στο μυστήριο μπορεί να είναι πιο απλή αναφέρουν,  καθώς διαπιστώθηκε ότι η πόρτα εισόδου στο κτίριο αλλά και στο διαμέρισμα δεν παρείχαν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και θα μπορούσαν να ανοίξουν με μια απλή… τηλεκάρτα.

Η είσοδος του κτιρίου αλλά και αυτή του διαμερίσματος δεν παρουσιάζουν ίχνη παραβίασης. Ο «γρίφος» της εισόδου των δραστών μεγάλωσε όταν η 18χρονη κόρη του ζευγαριού, ανέφερε ότι το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας δεν λειτουργούσε και όσοι τους επισκέπτονταν, επικοινωνούσαν με μέλη της οικογένειάς τους για να τους ανοίξουν. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στα τηλέφωνα του ζευγαριού και των δύο παιδιών τους για να διαπιστωθεί αν είχε προηγηθεί κάποιο τηλεφώνημα την ώρα της επίθεσης, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάποιος άνοιξε στους δράστες. 

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για μία μυστήρια υπόθεση και προσπαθούν μεθοδικά να συλλέξουν όλα τα κομμάτια του δυσεπίλυτου παζλ, καθώς οι λεπτομέρειες μπορούν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση για την οποία εμφανίζονται αισιόδοξοι. Οι δράστες εισέβαλλαν χθες στις 01:35 τα ξημερώματα στην διώροφη πολυκατοικία της οδού Ολύμπου και από εκεί στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, όπου έμενε η οικογένεια. Μπήκαν αμέσως στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, 53 χρόνων ο άνδρας και 50 χρόνων η σύζυγός του. Πυροβόλησαν και τους δύο στο κεφάλι. Η 50χρονη κατέληξε και ο σύζυγός της νοσηλεύεται με διαμπερές τραύμα στο κρανίο, κλινικά νεκρός, στο Αττικό Νοσοκομείο.

Τα βασικά ενδεχόμενα που εξετάζουν οι άνδρες της Ασφάλειας είναι δύο. Το πρώτο οι δράστες να γνώριζαν τα θύματα -ή ένα από αυτά- και να επέλεξαν να τα ληστέψουν και για λόγους εκδίκησης (πέραν του κινήτρου των χρημάτων). Το δεύτερο και πιθανότερο είναι κατά τη διάρκεια της ληστείας και της συνομιλίας στην αλβανική γλώσσα κάποιο από τα θύματα να αναγνώρισε τους δράστες, οι οποίοι αποφάσισαν να τους σκοτώσουν για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

«Διαπιστώνουμε ιδιαίτερο μένος. Αν δεν προκύψει ότι υπήρξε αναγνώριση των δραστών από τα θύματα, τότε μπορούμε να μιλάμε για έναν ‘φρικαρισμένο’ τοξικομανή, για ένα αδίστακτο άτομο με απαξία στην ανθρώπινη ζωή ακόμη και για έναν τρελό» δηλώνει αξιωματικός του αρμόδιου τμήματος

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχουν μία εικόνα για το περιστατικό από την κατάθεση της 18χρονης κόρης του ζευγαριού, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Η κοπέλα άκουσε τους δράστες να μιλάνε αλβανικά και να φωνάζουν στη γλώσσα τους «φέρτε τα λεφτά, φέρτε τα λεφτά, για τα λεφτά». Αναγνώρισε τη γλώσσα καθώς η οικογένειά της κατάγεται από την Αλβανία. Όπως περιέγραψε, όταν άκουσε τις φωνές άνοιξε λίγο την πόρτα του δωματίου της, είδε τις πλάτες των κακοποιών καθώς έμπαιναν στο υπνοδωμάτιο των γονιών της και τότε ξαναέκλεισε την πόρτα του δωματίου της για να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Εκείνη την ώρα, ωστόσο, άκουσε τους πυροβολισμούς. Στο σπίτι βρισκόταν και ο γιος της οικογένειας, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά και ψυχικά προβλήματα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι γονείς είχαν επισκεφθεί ειδικευμένο γιατρό, ο οποίος φέρεται να τους είχε συμβουλεύσει, πως ο 28χρονος πρέπει να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό κατάστημα καθώς είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους γύρω του.

Η 18χρονη κατάθεσε ότι αφαιρέθηκε από το σπίτι το πορτοφόλι της μητέρας της, ενώ κρυμμένα στην ψωμιέρα της κουζίνας υπήρχαν και περίπου 9.500 ευρώ που δεν βρέθηκαν από τους δράστες. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάλυκες στο διαμέρισμα ενδεχομένως διότι οι ένοπλοι είτε τους μάζεψαν, είτε χρησιμοποίησαν περίστροφο. Από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Ο άνδρας είναι οικοδόμος που περιστασιακά έπαιρνε και κάποιες εργολαβίες, ενώ η σύζυγός του δεν εργαζόταν. Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τον κύκλο επαφών του 53χρονου για να διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να είχε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές με κάποιον συμπατριώτη του από το φιλικό η επαγγελματικό περιβάλλον. Το στοιχείο, πάντως, ότι μιλούσαν αλβανικά βοηθά τις έρευνες, καθώς περιορίζεται ο κύκλος υπόπτων.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 53χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται με βαριά εγκεφαλική βλάβη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αττικό». Η σύζυγός του κατέληξε μετά τη διακομιδή της στο ίδιο νοσοκομείο. Διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αλλά δεν τα κατάφερε λόγω βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγικής βλάβης. Η 18χρονη κόρη τους αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση στην Ασφάλεια αφού λόγω του ισχυρού σοκ δεν μπόρεσε να θυμηθεί λεπτομέρειες για τα όσα τραγικά έζησε.

 

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis