Πολλές οι αλλαγές του νέου Π.Δ. για την εξέλιξη των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Πολλές οι αλλαγές του νέου Π.Δ. για την εξέλιξη των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας
ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ
Πολλές οι αλλαγές του νέου Π.Δ. για την εξέλιξη των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το νέο Προεδρικό Διάταγμα 81/2016 (ΦΕΚ 150, τ. Α΄) το οποίο επιφέρει πολύ σημαντικές αλλαγές σε θέματα αστυνομικού προσωπικού και ιδιαίτερα σε κρίσεις αξιωματικών, αποστρατείες, όρια ηλικίας, δυνατότητα παραμονής αξιωματικών μέχρι την ηλικία των 60 ετών κλπ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Δείτε εδώ το νέο βαθμολόγιο των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε εδώ τη μεταβατική διάταξη που αφορά τις κρίσεις Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. των ετών  2017, 2018 και 2019


 

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι, δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθ. 150 Φύλλο, τεύχος πρώτο, της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το π.δ. 81/2016 με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού». Με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα τροποποιούνται κατά κύριο λόγο οι διατάξεις του π.δ. 24/1997 που αφορούν τα όρια ηλικίας, τον κατά βαθμό ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας και την ημερομηνία διαγραφής του εν θέματι προσωπικού.

Στην ανάδειξη και στην επίλυση των προβλημάτων που προέρχονταν από το παραπάνω προεδρικό διάταγμα, το οποίο απασχόλησε ιδιαίτερα το συνδικαλιστικό μας κίνημα με τις μνημονιακές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις (τρόπος υπολογισμού σύνταξης κ.λπ.), συνέβαλαν καθοριστικά τα Διοικητικά Συμβούλια και οι σχετικές Επιτροπές των Ομοσπονδιών μας.

Επισημαίνουμε ότι, η στάση της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματός μας στο παραπάνω θέματα, ήταν άμεση και αποτελεσματική, καταδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει βούληση και καλή προαίρεση, τίποτε δεν είναι δύσκολο!!

Οι Ομοσπονδίες μας, όπως επιτάσσει εξάλλου το συνδικαλιστικό μας χρέος, θα συνεχίσουν τη σταθερή αγωνιστική τους πορεία, αναδεικνύοντας μια σειρά άλλων χρονιζόντων θεσμικών αιτημάτων μας και ελπίζουμε η Ηγεσία να δείξει και σε αυτά το ανάλογο ενδιαφέρον και την ταχύτητα αντανακλαστικών που απαιτείται.Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

*Κατεβάστε ολόκληρο το νέο Π.Δ. 81/2016 από  ΕΔΩ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ