Πολυτεχνείο: Έπαυσαν τις μολότοφ οι αναρχικοί

22 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ, 13 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Πολυτεχνείο: Έπαυσαν τις μολότοφ οι αναρχικοί

Ηρεμία επικρατεί λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα έξω από το Πολυτεχνείο καθώς «αναχαιτίστηκαν» οι αναρχικοί που έκαναν «αντάρτικο» στην αστυνομία όλο το βράδυ και αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της πορείας για τον εορτασμό της 45ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων προσήγαγε συνολικά 22 άτομα εκ των οποίων οι 13 συνελήφθησαν για μια σειρά από αδικήματα.

Οι αστυνομικοί κράτησαν ψηλά στην Στουρνάρη και στην Τοσίτσα τους αντιεξουσιαστές που έφτασαν στην πλατεία των Εξαρχείων μετά την πορεία και έτσι δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την κατάληψη στο Πολυτεχνείο με εφόδια και κόσμο.

Όσο για τους 50-60 καταληψίες, είχαν μεριμνήσει να έχουν αρκετές μολότοφ ενώ δεν παρέλειψαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια, εξοπλισμό του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα οι μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών «έπεφταν βροχή», μία μάλιστα στόχευσε το όχημα της εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. τη λεγόμενη «Αύρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας οι αναρχικοί προσπάθησαν να κάψουν και δεύτερη φορά Ελληνική Σημαία που βρισκόταν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς η «Αύρα – Αίαντας» πέταξε νερό μέσα στο προαύλιο του κτιρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr