Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 15/11/2019

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν το πρωί της Παρασκευής και την ίδια ώρα τα καταστήματα γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα κατέβασαν ρολά, ενώ οι αστυνομικοί πήραν τις θέσεις τους στη γύρω περιοχή. Παράλληλα ολόκληρη η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV και της δημοσιογράφου Γεωργίας Λαγού, από το πρωί άνθρωποι όλων των ηλικιών περνούν την εμβληματική καγκελόπορτα που τσαλαπάτησαν οι ερπύστριες για να καταθέσουν στεφάνια και να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της εξέγερσης. Άλλοι για να θυμηθούν και άλλοι για να μάθουν. 

[custom:google-ads]

«Φάγαμε πολύ ξύλο αλλά αντέξαμε» λέει ένας ηλικιωμένος, στην κάμερα του Open TV. «Είμαστε εδώ για να θαυμάσουμε τους αγωνιστές που ήθελαν Δημοκρατία» λέει ένα μικρό κοριτσάκι.

Οι καταστηματάρχες «οχυρώνουν» τις περιουσίες τους 

Τα μέτρα τους έχουν πάρει οι καταστηματάρχες στην περιοχή των Εξαρχείων, αφού δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν δει τα καταστήματά τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός. «Είναι ψηλό το κατάστημα , έχει τζαμαρία, είναι απαραίτητα τα ρολά και φυσικά και έχουμε και πυροσβεστήρες» αναφέρει στην κάμερα του Open TV ο Νίκος Κυριαζής, ιδιοκτήτης καταστήματος. 

Λουκέτο σε θέατρα

Την ίδια ώρα την Κυριακή θα μπει λουκέτο ακόμα και στα θέατρα της περιοχής. «Εμείς είχαμε την ατυχία να ανοίξουμε την χρονιά που σκότωσαν τον Γρηγορόπουλο, οπότε όπως καταλαβαίνετε τα μέτρα ασφάλειας που έχουμε πάρει είναι μεγάλα» λέει ο Φώτης Μακρής, ιδιοκτήτης θεάτρου.

Αστυνομικοί σε κάθε γωνιά

Μετά τα τελευταία έκτροπα στην ΑΣΟΕΕ τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο είναι δρακόντεια. Σε κάθε γωνιά και μία ομάδα πάνοπλων αστυνομικών. Οι θέσεις των κάδων απορριμμάτων που καίγονται κάθε φορά που συμβαίνουν επεισόδια είναι άδειες. Αλλά και οι πινακίδες στις έξυπνες στάσεις ξηλώθηκαν από νωρίς από συνεργεία του οασα προκειμένου να μην καταστραφούν. Τέλος έκκληση για την αποφυγή επεισοδίων απηύθυναν τόσο η ένωση των αστυνομικών υπαλλήλων όσο και οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου.

Δείτε το βίντεο του Open TV

www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis