Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:09 | 12/11/2020

Συγκεκριμένα , το ανώτατο όριο καθορίζεται σε 96 ώρες μηνιαίως για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εκτελούν υπηρεσία σε πλωτά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπάγονται σε Λιμενικές Αρχές των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.

Σε αυτά  περιλαμβάνονται και τα πληρώματα πλωτών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της κατηγορίας Α1, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Πλοίων-Σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 04/2018 κατά το χρονικό διάστημα, που εκτελούν αποστολή στις ανωτέρω περιοχές.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών αναγνωρίζοντας από τη μία τον αγώνα των συναδέλφων στη παραμεθόριο  για το μεταναστευτικό ζήτημα και από την άλλη τη προσφορά των υπηρετούντων στα σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε πανελλαδικό επίπεδο στη προστασία του περιβάλλοντος ,στην ασφαλή ναυσιπλοΐα και στον τουρισμό  αλλά και ενάντια σε κάθε είδους παραβατικότητα, θεωρούμε επιβεβλημένη την επέκταση της διάταξης για όλους τους ΄΄πλωτατζήδες΄΄ και όχι μόνο αλλά και σε όλα τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ όπου και αν αυτοί υπηρετούν .

Φαντάζει οξύμωρο και άδικο η προσφορά των στελεχών  να αξιολογείται με γεωγραφικά κριτήρια που ως αποτέλεσμα έχει, κάποιοι εξ αυτών, να ΜΗΝ αμείβονται για την νυχτερινή τους απασχόληση.

Για αυτούς τους συναδέλφους θεωρούμε ότι η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση ,με τη ταυτόχρονη κατάργηση του ορίου αποζημίωσης ορών νυχτερινής απασχόλησης, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στη πατρίδα μας .

 Για την Π.Ο.Λ.

                       

                                         Ο Πρόεδρος                             Η Γ.Γραμματέας

                                       Κυράνης Κων/νος                        Μπέη Χαριτίνη

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis